Učitelj

59

МИТ.

Председник чита писмо г. Павла Поповића и осталих учитеља са „Црногорске Учитељске скупштине“ којим благодаре Гл. Одбору Учит, удружења, што се лист „Учитељ“ шаље бесплатно неколицини сиромашних црногорских учитеља. Нарочитим писмом пак послао је г. Поповић 40 Форината, као део улога и предплате за 27 учитеља.

Примљено је с тим, да се ово писмо учитеља Црногорских отштампа у листу „Учитељу“ и да сег. Павлу Поповићу и друговима изјави захвалност, што се интересују за Српско Учит. удружење.

ТХ.

Председник чита писмо пред. Краљевског месног збора Симе Аћимовића, којим јавља да је г. Михајло Милошевић пређашњи пред. месног збора, због својих некоректних поступака и задњих његових намера, морално осуђен од стране месног збора. У прилогу шаље: целокупан извештај по овој ствари и молисе Главни Одбор,

да ову осуду отштампа у дружинском листу „Учитељу“. Преко овога прешло се на дневни ред.

Х

Председник чита писмо г. Ристе Стојаковића којим моли Главни Одбор да га узме за администратора и главног сарадника. И за то тражи 100 дин. месечно.

Главни Одбор је решио: да се г. Риста прима са месечном платом од 80 динара.

С овим је састанак закључен. Председник Главног Одбора,

Деловођа Главног Одбора, ; Е. Петровић. Кат. Ћ. Тешићева.

–——————=—= 5 9:

Ј ДА ен обор

ОДЛУКЕ ПЕТЕ УЧИТЕЉСКЕ СКУПШТИНЕ

—офен—

У 31. броју »Учитеља«“ од прошле године ми смо известили читатеље овога листа, да су одлуке Пете Учитељске Скупштине поднете господину министру просвете и црквених послова. Том приликом напоменули смо читатељима, даје г. министар дао реч, да