Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 21%

Чланови одбора могу бити увек на ново у школски одбор изабрани.

0 избору или променама у школском одбору извештаваће се увек: министарство просвете ради знања.

На случај да се који од изабратих чланова не би избора примио,

решаваће се по одредбама општинеког закона пропиеаним за општинске: одборнике,

4120.

Школски одбор бира из своје средине, председника, благајника и, деловођу

Ма 2.

Председник сазива седнице. а ако је он спречен или неће, онда ће: седнице сазивати управитељ или учитељ. Но ако је учитељ преседник, па је спречен да седницу сазове, сазваће је два школска одборника

Мо 22.

Одбор може решавати, ако је у седници један члан одбора више: од половине. При равној подели, решава она страна, на којој је преседник, За недолазак одборника на седнице председник ће их казнити, ако се не оправдају, од 8—10 динара, у корист школске касе.

Мик 20.

Одлуке школског одбора у смислу набавака за издржавање школе: и ученика, извршује благалник у споразуму са учитељем.

Мт 2.

За тачно намиривање свију школских и ђачких потреба сваки ће школски одбор имати своју касу, у коју ће улазити: |

Оно, што су политичке општине за издржавање школа дужне дати. као школски прирез. Оно, што школи припадне од новчаних казни, Оно игто школи припадне од добровољних прилога, завештања, прихода од. имања школских општина, прихода од забава, које би у корист школске касе давали школски одбори и учитељи.

Ме 25.

Школски су одбори дужни за време од 1. Јула до краја Септембра, према школеким потребама, склопити преглед евију издатака на школске потребе (буџет) за прву рачунску годину, која наступа. Буџет ће се овај. доставити политичким општинама. Политичке општине дужне су најдаље. за 20 дана од кад им се буџет школ. одбора преда, сазвати одбор политичке ошштине и о овоме буџету донети своју одлуку.