Učitelj

764 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

УППЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

—в.-—

РАД ГЛАВНОГ ОДБОРА

ХУМ. САСТАНАЊН држан 9 дец. 1898 године

Били су: подпредседник г. Јова Максимовић, чланови: Коста Глишић, Стева У. Ђорђевић, Раша Митровић, Дим. Соколовић, Мих. Сретеновић и Гвозд. Јовановић,

1 Чита се записник ХТГУ саст. и прима се. ЏП

Чита се писмо г. Мих. Јовића, уч. овд. којим шаље исправку на критику на његов буквар, која је оштампана у „Учитељу“ па моли, да се оштампа у листу.

По овом решено је: да се исправка оштампа у „Учитељу“ у децембарској свесци.

шШ

Млавски Учит. збор шаље извесне предлоге Гл. Одбору, односно чланарине удатих учитељица, да се спреми буџет и поднесе Учит. Скупштини, а тако и пословник скупштински.

По овом је одбор решио, да ће се ови предлози узети као материјал, ако се буду спремале какве измене правила. Односно чланског улога удатих учитељица, одбор не може сад ништа решавати, јер је у правилима казато, колико је члански удог.

ТУ

Дружина ђачка, у Алексинцу, „Будућност“, моли да им се и даље шаље лист беснлатно. Решено, да им се шаље. ;

у

Побловођа реферише, да су образовани зборови: зајечарски, а аска. таковски, рађевски, посаво-тамнавски, пиротски, врањски, колубарски, јасенички, бољевачки, смедеревски, млавски, посавски, брзопаланачки, лужнички, жички, књажевачки, звишки, грочански, власотиначки, кључки, за срез крајински, лесковачки,