Učitelj

УЧИТЕЉОКО УДРУЖЕЊЕ 765

трнавско чачански, ужички, рачански, љубићски, прокупачки, голубачки, белички.

Прима се знању, с тим да се објаве у дружинском месту. УЛ Подпредседник реферише, да је разговарао са гостионичаром код „Коларца“ односно сале за забаву, и овај је обећао да може дати за 29. јануар, пошто је осталих празника заузета.

Одлучено, да подпредседник са г. Михаилом Сретеновићем оду и погоде салу, па о томе известе Одбор у првој седници.

У Г. Дим Соколовић, предлаже, да се за књижницу дружинску узму од књижара Љуб. Јоксимовића, „Илустроване новине“ (са сликама из свију срп. крајева) а за исте дати му неке комплете „Учитеља“ према цени новина. Примљен предлог! МШ Подпредседник извештава, да је честитао славу Н: В. Краљу Александру у име Гл. Одбора, и да је добио одцоздрав од Њ. узвишеног оца Краља Милана. Одбор је извештај примио знању, и прочитао у седници одговор Њ. В. Краља Милана са узвиком „Живео“ Рачун за шиљање депеше, да се исплати подпредседнику.

1:6 Подпредседник подноси спремљену исправку на чланак у „Мал. Новинама“, према решењу Гл. Одбора. ! Примљено знању, копија исправке задржата у ОВАН:

"Са овим је састанак закључен Подпредеедник ) Гл. Одбора Учитељ. Удружења. Пословођа Јов. Максимовић. Гвозден Јовановић

ХМТ САСТАНАЋ% држан 16. дец. 1898. године Били су: подпредседник г. Јова Максимовић, чланових Коста Глишић, Коста Крстић, Стева У. Ђорђевић, Дим. Соколовић, Мих. Сретеновић и Гвозден Јовановић.