Učitelj

378

5. Кратка Свјашчена Историја.

6. Численица.

7. Руководство к Правописанију по Мразовићу.

8. Прописи.

2). У другом разреду обучаваће се младеж у предметима Христијанскога закона и благонравија, почињући упражњавати се у читању и писању, потом повторавати и продужити Катихизис нашега Православија, Свјашчену Историју, Численицу, руководство к правописанију и к тому још започети учити од части правила Етимологији језика Српскога и кратко земљописаније.

Књиге, из којих ће младеж овога разреда у предсказаним обученија предметима учити, биће, по заповести Његове Књажеске Светлости следујуће:

1. Читанка, која садржава предмете на Славенском и матерњем наречију. ·

2. Кратка Свјашчена Историја.

3. Катихизис закона Православног, Карловачким Синодом потврђен.

4. Численица.

Руководство к Правописанију по Мразовићу. Етимологија језика Србскога.

Кратко земљописаније.

· Прописи.

8). У трећем разреду, као и у првима, обучаваће се младеж у предметима христијанскога закона о благонравији, повторавајући и продужавајући Катихизис нашега Православија, Свјашчену Историју, Численицу, Руководство к Правописанију и Етимологију језика матерњега, и к тому још учиће кратку Историју целога света, грађанско Земљописаније и првоначална правила у читању и писању Немачкога језика.

Књиге, из којих ће младеж овога разреда у предреченим обученија предметима учити, јесу, по заповести Његове Књажеске Светлости, следујуће:

Кратка Свјашчена Историја.

Пространи Катихизис закона православнога. Друга част Численице Дошеновића. Руководство к правописанију по Мразовићу. Етимологија језика Српскога. Земљописаније Тиролово.

Историја целога света од Магарашевића.

олаеи

25 РО 65 а