Učitelj

750 Учитељ

„Американски школски лист“, месечни часопис, излази у Милвоки, уређује одбор.

Изашле су априлске свеске ових двају часописа, у сваком погледу врло добрих. Први има неколико лепих расправа, поглавито подагошке садржине, од којих се нарочито истичу „Класификација и превођење ученика“ и „Морално васпитање“ с једним написаним предавањем. Друга је у истини прави школски дневник с разноврсном и веома обилном садржином. Заступљена су сва школска питања с практичног гледишта, почев од грађења и издржавања школа па завршно с обилатом највовиом педагошком библиографиом.

На часописима раде професори и учитељи. Ми их топло препоручујемо онима који се служе енглеским.

Језд. Р. Мил.

НЊИЖЕВНЕ БЕЛЕШНЕ

Добили смо. позив на претплату за „Нову школу“ месечник за социјални и културни живот школе и учитеља са једним спроводним писмом. Лист ће излазити у Сарајеву. Доносиће „педагошко-просветне хронике, третираће социјални и културни положај учитеља, подупирати прогрес најмлађе учитељске генерације, водити бригу о дечјем питању, доносити дописе о учитељским организацијама, књижевним и културним успесима наше отаџбине“. Тако се бар у огласу вели. Годишња му је претплата 32 динара.

*

Од 1. маја ове године покренут је лист „Учитељска Задруга“ гласник учитељске задруге А. 2. Лист ће излазити месечно једанпут. Цена му је до краја године 5 динара.