Učitelj

300 У ните љ

начин деца имају у изобиљу свежег ваздуха и дању и ноћу. Кроз мале прозбре, који су на другој страни собе изнад кревета, пролази зеленило. Ви ћете се збунити кад вас окупе са свих страна: „Да видите моју фијоку“. Ако се десите пред спавање видећете децу како лепо обучена у спавачидама лежу испод топлих вунених покривача.

Напуштајући нудиљску школу ви прелазите преко једне дивне цветне ливаде.

У школском холу, у чистој пространој дрвеној згради: са великим отвореним прозорима доле са сваке стране, ви ћете наћи разне листове и часописе у којима се налазе пуно интересантних вести и слика, које показују шта се догађа широм целога света. Има такође галерија портрета славних људи и жена као и галерија слика старих и нових учитеља, На крају хола наићи ћете на врата за школску црквицу изнад. којих је написано:

Сваком ко уђе овде

Које било народности и вере — Мир! Црквица је сасвим мала са својим плавим завесама и црвено-љубичастим намештајем. Деца седе на седиштима и овде долазе сваки дан на јутарњу и вечерњу песму а недељом на кратку службу у 11 часова. Има нарочитих дечјих. књиге за службу и књига химни које су посвећене Љубави, Истини, Миру и Храбрости.

Ружичасти стан за старије девојчице, плави стан за старије дечаке и црвено-љубичасти за средње, сви су на отвореном зраку; с леђа заштићени топлим цевима у. случају хладноће и покретним вратима спреда у случају непогоде. Историска соба такође са покретним вратима, стакленим кровом, својим сликама и картама, сложићете се већ, да је врло пријатно место у коме се учи стара и нова историја. Исто је тако и географска соба до које је соба за ручни рад где ћете сигурно наћи радове од рафије, моделе од глине, дрвене алатке. Сва деца воле да нешто праве. У тр· пезарији се приређују недељни састанци где почетници уметници претендују да заузму прво место. Будите сигурни да ће вам показати дивне дечје вртове дуж широке стазе и сваки се такмичи с другим у лепотама и оригиналношћу. За време лета деца раде целог дана напољу, у пријатном хладу дрвећа и за време топлих дана облаче на себе минимум одела.

У недостатку боље удобности један део радионице. обраћен је у разредну кујну. Дечаци су исто тако расположени као и девојчице да науче нешто да спреме за јело. Сви су вегетеријанци у Бракенхилу и човек се чуди како