Učitelj

462 Апеоп Озгегс

дете обично не зна да одговори, пошто не уме још да анализује: свој рад, па то му није ни потребно. Ако би ти зауставио на улици неког пролазника и казао му: „Стојте, растумачите ми физиолошке и физикалне законе, који се примењују за ход!“ како би те тај човек погледао и шта би мислио о теби»

Одрасли (то важи и за учитеља) морају да поштују дете у овом дому као аутономно биће, исто тако као да је и оно већ одрасло. Шта би казао ти, ако би те неко, место да те моли да седнеш, ухватио за рамена и гурнуо на столицу» Код детета пак сваки мисли да има то право да тако ради, и не само тако, више: пута га не ухвати за раме, него....

Ако се налази у нашем друштву особа, коју поштујемо и која нам нешто прича, онда је наше понашање тако, да се примети да ми ту особу поштујемо. То је што се тражи од учитеља. и одраслих у забавишту „Дечјем дому“. Стој устрану, буди миран и ћути кад деца раде, да не узнемириш ова бића, која желиш да посматраш!

грика редадозкић :деја Апјеоп Озгегс,

пазјаупк Огадјапзке Које пи Мапђоги Уета 1 ЗКо!а

Ч Епргјезкој зе 2а угеше розједпјћ 30 софпа ораХа да ве ђгој Копечопаић зкоја зтапјије. бофпе 1900 Ђпо је и Епрезкој 5806 јамшћ 5која за 2.9 пићопа цсешка 1 14320 Копјечопаћић СКоја за 3.7 пинопа исешка. 1930 рак БИо је уеб 9.548 јфамтић СКоја за 3.6 пнНопа исешка : 11255 Копезјопанић која за 1,7 пиПопа исешка.

О Гајрсјан еспа дака пе розесије пашки о уеп. Мезјо пашке о меп штаји 5које и Гајрсјои пагоби ргтедте!: пашка о Муојџ.

Зомјебвка Фтауа и зуоте 4 Сјапи КопзИшсеје 2ађгапјије стку; ипсај па 5којџ, ан са Фогуојјауа па одгазје. То зтаа 2а рођебпо, да ођеђе зободи зауезн. 1Ит Сапот доричет 501 уег5! ођгеда, ако пе тетеје јауш гед.

О Рајез и БПо је ргобје содте и рпуатт ћибсапзјут Скојата око 2000 десе 15]атзке 1 600 Чесе тојзјеузке уегојзроуезн, Ото је докаг о (ојегапа! оућ Копезјја.

Оџај рокге! зтапјуапја Копечопанић која пе шоје да зе пагоуе ргонуегзкит. Озшуа зе па иуегепји, да дете јох тије зрозобпо да додујауа ргаџа уегзка озесапја, розјо зе о4 Фегеја јо5 пе (ад да гагите хадајак Муоја. Тек Кад Феје Фоде и одгедепо гагуојпо Фођа, ростје зато да ад 1 геНацји. Млад соџек, Кој; зе 22 5уоји тећштји зат фото, тпово јасе у15! па оуој гећој!, пево па опој Која. ти је БЏа и дођа Зкојоуапја пашгапа.