Žena

ЖЕНА 185

ОДГОВОРИ! УРЕДНИШТВА.

Анђи у Б. — „Кнегиња Љубица и Милетина буна“ ући ће у једном од првих бројева, који су на реду. Госпођи О. М ув — Баш на против! Изводите само по-

слати. Мислим, да овај лист треба да послужи женском развитку и тиме, што ће им давати поља ва рад.

ТГосподину М М у Н — Водела бих да доносимо што ређе преводе. И кад је већ превод, треба да буде ствар изврсна, а таких има у светској литератури доста.

Гостођици М. С у П. — Тражите да и „'Кена“ по примеру некојих листова доноси слику сарадника ишли сараднице свакога чланка. Велите, да је занимљивије кад читамо ствари од онога кога познајемо, илп кад то не може, да видимо бар слику његову. Имате право, ади је то врдо тешко извести, а кадгод и немогуће. Него ће „Жена“ можда извести ваш предлог у другој форми. Гледаћу да у 12. броју „Жене“ донесем у једном «квиру ллкове наших сарадника и сарадница, који су те године радили на листу.

Мирјана. — Немојте журити. Не може часопис донети у једном броју све саме радове једне врсте. Доћи ће на ред.

(адржај 2. броја „жене“.

Песма: Балека ружа, од = — "Жена у праву, од др. Косте Хаџи. — Дечје пгре и играчке, од Вукице М. Алексијевића. — Шта тражимо од женег од Мите Ђорђевића. — Приповетка: Из дневника једнога заточеника, од — ша. — Како да се облачимо2 од Милице Јаше Томића. — На лађи, (здравље и брак) од дра Славка Милетића. — Да ли да тражимо женуг об дра Данила Кеслера. — О браку, јер у том питању живимо у мраку (озбиљно ћеретање), од непознатог писца. — Књижевност: Тридесетгодишњица културног и књижевног рада хрватске песникиње Милке Погачићке, од Јованке Вукелић. — Разне белешке. — Белешке о здрављу. — Белешке о домазлуку. Одговори уредништва.

АП

БЕЈЗУ

ТТРЕЉСИАТЕУ пи 5 ва фу. у >

прима књижара Боже 0. Дачића у Београду

Маминистрација „жене“.

на