Žena

150 РРА

прилике, које могу наступити. Она је о њима озбиљно промислила, пре но што се решила. Џа се ипак решила. И да зна, да ћу бити друкчији, не би мп се нп обећала.

У доцнијем животу тога мог пријатеља било је доиста и сувише беде и несреће, његова жена много је препатила, али га није спутавала. Они су се разумели, осећали ву једно, кућу нису секућили, нити ће је пкад скућити, али је њихов брачни живот ипак био сретан.

А има људи, којима недостаје и најмањи смисао за општу ствар. Њихово је начело: Ма цео свет поломпо вратове, не тиче их се, само кад је њима добро. И ти рђави, бездушни људи, бивали су кадшто сретни у браку, ако пеу изабрали сродну душу. Они су знали само за себе и своје најближе и били у томе „изврсни мужеви и очеви“. То је она тупа срећа, која није никад обасјана сунцем, то је цвет који цвета под снегом, то је оно животињско слагање, што га можете наћи и код хијене 4 њенога пара...

Заустављам се овде на несвршеном одељку, јер сам исцрпео место, што ми је одређено за ова моја ћеретања. А исцрпљена је и година. Ако буде здравља, ћеретаћу и до године. Нови претплатници, који нису читалп досадање чланке о овој ствари, неће тиме много изгубити, а на ономе што будем писао догодине, тешко ће ко осетити, да нема почетка, јер је ово ствар без краја и конца, а што нема ни краја ни конца, не може имати ни права почетка.

пау ТУЂЕ МИСЛИ.

Од речења до створења, К'о од листа до корена.

ж ж ж

Наука на цвијећу бере јед, а чела сакупља мед.

ж ж ж

Тешко каши туђе млијеко чекајући. Што омиље, не омрзну.