Žena

и ВЕНА

Рад Утраве Сртског Женског Савеза.

Чл. 15. Управа Савеза држаће своје седнице једанпут месечно, а по потреби и чешће под председништвом председнице или једне потпредседнице. У интересу је Савеза да ти састанци буду што чешћи.

Чл. 16. Управа Савеза дужна је једанпут годишње сазвати редовни Главни Скуп. на који може доћи сваки који се радом Савеза интересује; али право гласа имаће само чланови Савеза и изасланице Савезних Удружења. Управа према потреби може позвати и ванредни Главни Скуп.

Чл. 17. Управа Савеза спрема и објављује дневни ред. Али и сваки члан Савеза има право да преко Управе (десет дана пре скупа) писмено унесе у дневни ред своје предлоге и питања ради обавештења. Но и без те претходне пријаве, поједини чланови, потпомогнути од десет присутних чланова, могу на годишњем скупу подносити своје предлоге и ако исти нису стављени раније на дневни ред. Предлози се усвајају већином гласова.

Чл. 18. Сва питања решавају се већином гласова.

Чл, 19, Записник скупа Српског Народног Женског Савеза оверавају : председница, благајница, секретари и 3 члана.

Чл, 20. Управа Српског Народног Женског Савеза подноси на скуповима извештај о своме раду и разне предлоге.

Дужности тредседнице, секретара т благајника.

Чл. 21. Председница представља Друштво пред властима. Њена је дужност да сазива и руководи седницима и да потписује сва друштвена акта. Кад је она спречена, њу заступа прва, а ако је ова спречена, онда друга потпредседница.

Чл. 22. Дужност је секретара: а) да води записник на седницама ; 6) да спрема потребна акта; в) да према-потписује сваки друштвени акт и да тачно води деловодни протокол,

Чл. 23. Дужност је благајника: а) да прима новац упућен друштву; 6) да чини исплате, да спрема двомесечни извештај о стању благајне и да га подноси Управи.

Чл. 24. Годишње рачуне прегледаће два члана које бира Главни скуп међу својим редовним члановима.

На сваком документу за исплату мора бити потпис председнице или потпредседнице и секретара.