Ženski svet

82. ЖЕНСКИ

СВЕТ. Бр. 2.

кој особи, која се бави музиком. А име уредниково јемчи, да ће лист иствари у њему оправдати очекивања наше публике.

Српске Народне Песме. Први и други табак Српских Народних Песама, које у јевтином издању издају „Српске Новости“, разаслати су свима који су их поручили. Артија је врло добра, сатинирана, израда солидна, еа већим бројем редака на једној страни од „Државног Из-

_ дања“. Многа српска места још се нису прија-

вила на ово у истини јединствено јевтино издање српских народних песама, а била би права штета да се ова тако згодна прилика пропусти, а не набави ово јеванђеље српског народа по тако ниску цену. да Аустро-Угареку, Босну и Хер. цеговину обратити се на адресу Ограке Моуо551“, Видарез, 1Х. Гбпуау ш6. 12. Цена табаку: за Аустро-Угарску, Босну и Херцеговину 4 пот, за Србију и иностранство 5 п. дин. -

Од Нове Године, у име Божје, покрећем понова, „Караџић“ лист за ерпски народни живот, обичаје и предање. Материјалне незгоде беху

најглавнија сметња „Караџићу“. Мали број прет-

платника и неуредно плаћање претплате беху узрок те је „Караџић“ престао излазити. Без положене претплате лист се никоме неће слати. „Карашшћ“ ће од сад излазити у тромесечним свескама на 4—6 табака велике осмине са проширеним програмом. Цена је листу 5 дин. на годину, на пола године 8 дин., а поједине свеске стају 1.50 дин. Ђаци добију са 20%,. Претплату и све остало за лист ваља слати: Уредништву „Караџића“ Алексинац (Србија). На Св. Николу 1902. Власник и уредник „Караџића“ Др. 'Тих. Р. ЂБорђевић, професор Учитељске Школе.

МУЗИКАЛИЈЕ.

Десет српских варошких песама за један глас са гласовирском пратњом. Издање ерпске књижаре Браће М. Поповића, у Нов. Саду 1908. г. Цена : 2 круне.

ЈАВНА ЗАХВАЛА.

Славној Управи Добротворне Задруге Српкиња 'Тбечејкиња и Врањевкиња, која је и ове године одјела 16 малених Српчића — најтоплију захвалност у име иетих и овим путем изричем. Хвала !

У Бечеју, на Туцин дан 1902. године. М. Ђ. Ћосић

српски народни учитељ.

ПРИЈАТЕЉИ НАШЕГ ЛИСТА.

И ове године претплатили су многи пријатељи по један и више примерака нашег листа за поједине ученице српских виших и сриских учитељеких школа, а на име платиле су:

1. Гђа Ана Јагнић из Пакраца 4 примерка, које је наменула ученицама срп. виших дев. школа или школама.

2. Г. Јован Обрадовић из Карловца, дрва примерка у спомен своје кћери пок. Зорке Обрадовић, учитељице, за две ученице срп. више дев. школе новосадске.

8. Г-ђа Софија уд. Димићка из Темишвара, један примерак у спомен своје пок. сестре Јелене Југа, за једну ученицу ерп више девој. школе,

4. Гђа Александра Недељковићка из Сирига, два примерка: за српске вероисповедне школе у Потпорњу и Деншт.

5 Гђа Љубица уд. Тајчевићка из Перлеза, за Даринку Терзићеву, приправницу сомборску.

6. ГТ. Витомир Максимчев, учитељ из Пер-

леза за српску вероиспов. школу у Срп. Неузини.

Г. Петар Кулић, добротвор из Митровице и г-ђица Катарина Холецова, из Београда, по један примерак, за ученицу новосадске срп. више дев,

"школе.

Гђа Милица Б. Поповић из Загреба, поклања свој примерак девојачком интернату.

Г-ђа Јованка С. Милошевића из Бањалуке, даје своја два примерка ученицама бањалучке државне више девој. школе Љуб. Миљковићевој и Марици Двјетшковићевој.

ПОШТОВАНИМ ПРЕТПЛАТНИЦИМА.

Нестао налљм је 1. број од 1902. г. а мало нам је остало примерака њ од 1. броја ове 1908. т. те умољавамо поштоване треттлаланике, који не чувају лист, а и оне од ове године, који ме мисле даље држати лист, да нам врате те бројеве, а ми им се у натред засваљујемо на услузи.

Онима, који нам и до данас дугују преттлалиу за љањску ч треклањску годину, обустављамо лист овим бројем, а који мисле држати т даље лист, молимо иг врло лепо, да нам најдаље до марта месеца о. т. то ст. кал. пошљу треттљљату, јер хоћемо да трекинемо са сваком вересијољ.

Нови Сад. 1. фебруара 1908. т. Уредништво.

Штампарија Ђорђа Ивковића у Новом Саду.