Policija

— 296 —

„Бивше чивчије, које по претходним одредбама аграрне реформе уживају као слободни власници имања, нису постали дефинитивним сопственицама тих имања нити су над њима стекли апсолутну својину, те зато. и нису власни над њима вршити сва права која апсолутна својина подразумева. Они над овим имањем имају право употребе и право плодоуживања, али никако право отуђења или уништења. .“

Св. Бр. 438.

:

Опшптинском поглаварству — Краљезци (срез румски):

По чл. 1. правилника за извршење закона о држању и ношењу оружја, самоуправне власти могу издавати легити“ мације за ово држање само оним својим службеницима, „који по својој служби или позиву имају право или им је дужност оружје држати или носити“. У ред ових службеника спадају пољски чувари, стражари, лугари и њима подобни органи јавне силе, али не и административни органи (бележници, лекари, ветеринари и т. д.. Последњи морају редовним путем тражити и добити допуштење за држање и ношење оружја.

Св. Бр. 461.

Хи.

Суду општине борчанске:

Да би се избегло прејудицирање ствари, уредништво из принципа не даје мишљење о одговорности лица против којих је поведена кривична истрага.

Св. Бр. 280.

ХИП.

Илији Глигоријевићу, бив. општин. делов. — Д. Милановац.

По ТБр. 404. такс. тарифе плаћа се такса за истицање фирме у варошима побројаним у чл. 81 устава од 1903 г. а у осталим варошицама може се заводити одлукама општинског одбора, које треба да одобри Мин. Финансија.

Према овоме, у местима где се ова такса по закону може наплаћивати, она се има наплатити за сваку истакнуту фирму без обзира на то да ли је она истакнута на филијали нечије