Policija

— 1035 —

за две године од датог одобрења, — чл. 38 одељ. 1 алинеја а, правилника о гостионицама и кафанама.

Или, ако се рад инсталације парних котлова обустави за три године губи се допуштење. — чл, 3 правила о парним котловима.

6', ако је какво предузеће подигнуто и отпочело рад, па у раду настане прекид. — На пр. месно право губи се, ако наступи прекид саме радње, па се не настави у року за годину дана. — чл. 38 одељ. 1 алинеја а, правилника о гостионицама и кафанама.

Или,

ђ. Неиспуњењем услова прописаних законом или датом дозволом. — Допуштење за упражњавање инсталатерског рада престаје важити у случају ако се дотични инсталатер не буде придржавао својих обавеза и прописа правилника о каналисању имања у Београду. __

Допуштење престаје важити и онда, ако инсталатер не би хтео у року своје гарантије да одклони све мане и недостатке које би се појавиле у једној инсталацији услед рђавог и несолидног рада. — чл. 13 правила о полагању испита за инсталатерско-канализациона постројења.

2. Одрицање.

Наступа ако се ималац дозволе одрече употребе дате му дозволе. На пр. точаринска дозвола гаси се одрицањем жатог му права — чл. 17 тач. 2, алинеја а, точаринског правелвика, Проф. О. Меуетг мишљења је, да одрицање није никакав основ гашења дозволе. По њему, дозвола не даје грађанину викакво право, што он већ не би имао, не даје му ништа чиме он не би могао располагати, већ му враћа његову словоду рада и располагања својом имовином. Ммалац дозволе може ову оставити неискоришћену, али не може својом изјавом укинути акт власти.

3. Одузимање —- бпозивање дозволе. Сваки управни акт, по мишљењу проф. О. Меуег-а, може Снти одузет од стране власти која га је дала, или, што је исто, укинут од претпостављене власти, То вели и анонимна