Starmali

„СТАРМАЛИ* ВРОЈ

24. ЗА 1884.

189

Проба пера. хип. Млади даниМлади дани човеку На поклон се дају. То ја судим по томе: Што се н е в р аћај 7. хиу. Врло практично. Моја тетка Дуда Није више луда; Кад нумере снева, Она не оклева: Таки (у сну) сецује, Надом пуни груди, А нумере изађу, Пре нег се пробуди; То јој терно, верујте, И на јави вреди, Ако ништа оно бар Форинту уштеди. Х1.У. Једнаки младоженски назори. Што се тиче женитбе И џепова празни, У том нисмо, младожење, Назора м и р а з н и, Назора смо једнаш, Назора м и р а з н и.

Г— Д-Н.

Припоелано.

.Ја сам истина причао неким новинарима, да ми се Њ. В. краљ Милан исповедило, да се сигурније осећа у нашој држави него у својој рођеној — али сад опет кажем дз то није истина. Но пошто је у нас законом ујамчења слобода разних вера, тако ве могу забранити, да верује ко шта хоће, т. ј. или мој први, или овај други, или какав трећи исказ, који још нисам казао. Напетан Тајс. Из Б. Бечкерека Ц. Зашто у В. Бечкереку нису изабрали учитељицу за срп. основ. школу која је имала најбољу сведоџбу, већ другу ? Од. Зато, јер она која је имала најбољу сведоџбу, није ирва владичина рођака а друго г. предс. срп. цркв. општине вели: да носи кратку косу па с' тога није способна за учитељицу.

А. 0 чему се највише говори у српској читаоници у В. Бечкереку ? Б- Ваљда о Бизмарку како је уредио Немачку р а т о м, па сад му ништа друго не треба, само м ир а.

А. Ниси погодио. Б. Можда о гимназији бечкеречкој, како хоће да нам сву децу помаџари. А. Ниси погодио. Б. А да није о Анђелићу ? А. Ниси погодио. Б. Можда о „Слободној штампи" у Србији. Ха, ха, ха ! А. Ниси погодио. Б. Да о чему, — без трага! — кажи ми ти кад видиш да не могу да погодим. А. 0 јелимд и пићу која су најбоља. —вић.

На ч у н у. (Од НетеФИја.) Тихо вали шапућу С лаким чуном мојим; Веслам, веслам, крманим, Да се чисто знојим. Мајко моја, да ми се Од куд сада јавиш, Кликнула би: Чувај се, Да се не удавиш! Да ме отац види сад, Рек'о би зацело: Гле, опет га тера враг, Да дере одело! У Вуковару 1884 Ив. М. Поповић.

Па која ми је онда вајда! Кад ми доктор Тоша Даде декокт густи: Грозница ме пусти. Ал кад пошље рачун, Да му се труд плати Опет ме ухвати.

На катихизацији,

пост

Катихета. Јоване, колико траје часни Јован. Молим, господине, питајте Перу, он је 1 Л10КЈП0П

благодјејанац,

На испиту. Професор. Са чега је знатан Вергил? ђ а к. Што је изумео в е р г л.