Bodljikavo prase

Врој 14

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

Сграав 5

Привредне вести

За опште добро. — Један београдски кућевласник решио је да дозволи својим кирајџијама по пет квадратних нетара дворишта за башту, пошто жели да допринесе привредној производн >и. За ово тражи од својих кирајиија да му плаћају двоструку кирију, пошто он жртвује три босиљка и четири георгине за опште добро.

Епохалан проналазак. — Да би помогли београдску сиротињу у овим зимским данима, организатори довоза дрвета за приватна лица — изумели су нов проналазак. Они дрва метре на вагонским вратима, тако да сада један вагон товари по 40 и више метара. Не зна се да ли је овај проналазак патентиран.

<^.Т?

■2/"' * ~

иига Перица путује са својим родитаљима преко границе. На границм се врши царински преглед, Један цариник прегледа кофере и друге ствари. — Шта мислиш, тата, пита Перица, гласно, да ли Ке овај чикв да нађе твоје цигарете и мамину свилу? Малом Иви није добро и мама хоће да га води лекару, али се он плаши и неке никако да иде. — Не бој се, сине, чика доктор само жели да те види. — Мамице, — одговара мали сав задовољан, — ако жели само да ме види, однеси му моју фотографију. ♦>♦> — Јеси ли век направио тестамент? — Јесам. Целокупну моју имовину наследи1ле лекар који ми буде спаеао живот! _♦>♦> — Реци ми истину, да ли сам ја једини мушкарац кога волиш? — Јеси, мили моЈ. Једини к најбољи од свих. ♦>♦> Отац (просиоцу): — Ви ств презадужени, па ипак се усуђуЈете да просите руку моје Керке? Просиоц: — Да! Али како ви имате неки други, бољи предмет аа раздужење, ја ћу га радо прихпатити. ♦>♦> — Зашто ниси отишао у школу? — Био сам, али мв јв учитељ послао'ку^и. Ја сам се јутрос умио, па је мислио да сам болестан. ♦>♦> — Имате ли какве препоруке ксје вас легитимишу као способиог ноћног чувара? — Имам лекарско уверење које потврђује да болујем од несанице. ♦♦♦♦> — Ви кажете да у ово) вароши живите веК десет година, а не знате најкрађи пут до железничке станице! — Е, али ја сам за све време био такси-шофер! ♦♦»♦♦♦ — Ви сте дали оглас да млада оевојка тражи човека који Ке уиети мало светлости и топлоте у њен живот. Јесте ли добили какав одговор? — Да двојица су се Јавили са електричне централе, а један од ресавских рудника. ❖♦> Из једног циркуллра: — и молимо вас да наше предузеће не побркате са сличним ваоалачким фирмама...« ♦♦♦♦♦♦ — Како госпођа Перик пролази са њеном клептоманијом? — О! Сада је много боље! Доноси куКи само антиквитеге! ****** — Катице, види да ли је господин професор ручао? — Питала сам га. — Па шта каже? — Не зна. ♦>♦> Син пита свога оца судију: Тата, шта ку добити за рођендан? — Двадесет динара у готову или два дана затвора.

Мали

огласи

На продаЈу 1000 метара летава за кување ручкова. Необично рентабилно и штедљиво. За један ручак је потребно свега десет метара. Цена десет динара по метру. Обратити се др. Вуји1<у, специјалисти за дијету.

Изгубљена сребрна лисица на путу од Славије до Теразија, заправо није сребрна, него тако изгледа, јер је прављена од метала, који личи на сребро. Поштен налазач нека је донесе, уз добру награду, у Управу града Београда.

Потребни су нам вешти и убодљиви говорници, елегантне спољашности. Стручно знање непофебно. Дужност ће им бити да три сата, за време док су радње отворене, стоје пред радњом и убеде наивне муштерије да наше радње не продају штофове него сладолед. Плата д»бре Удружење текстилних трговаца са спуштеним фирмама и тарабом на излозима.

ЧИТАЈТЕ „БОДЉИКАВО ПРАСЕ"