Bodljikavo prase

Страна 6

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

Број 23

ТРКЕ НА ПЕСКУ Енглески тркач Очинлек тучен је катастрофално на тркома у Мармарици. У својој изјави Рајтеру он свој пораз об|ашњава тереном на коме има врло много песка који иде у очи. На крају он вели: Али тај посак ми је добро дошао пошто сад има шта да сипам у очи лаковерној публици. СЛОМИО НОГУ Тимошенко је највеКи баксуз међу спортистима. Ови« дана је нагазио на клизавицу код реке Доњец и том приликом је изломио ногу. Велико је питање да ли ке оздравити а као спортиста сигурно више неће наступати. ПРЕЋЕРАО С. К. 13 је имао отворен конто од 13 голова за прошлонедељну утакмицу али је он ту цифру преКерао за један гол и тако уво рио све навијаче да 13 није бак суз број, бар не за сваког. Футбалски клуб „Балкан" то веК не би могао да каже. Бокс }• диван спорт — Бокс је диван спорт, прича сав усхиКен један господин јед ној дами. — Јух, забога, та где то може бити дивно за некога, једва промуца дама. — Како за кога госпо+>о1 Ја сам например зубни лекар!

РАДИ „ВАЂЕЊА" Пошто је најзад, дошло време за коњске трке, џокеји су одржали конфервнцију на којој су одлучили да буде што више „изненађења" пошто је то једини начин да ов изваде за ову паузу због поплаве, Зато се препоручује онима, који со кладе, да се и они организују, пошто им се може десити да они буду највише „изнена ђени". КО ЈЕ ОН1 Приликом једне рагби утакми це изме()у Шкотске и Велса, посматрала су доа гледаоца зачуђено свог суседа, који је насупрот осталој навијачкој публици би нсвероватно миран. Ни једну реч није проговорио и ни најмањи знак није показао да навија било за коју страну. Ни у каквој ситуацији се није узрујавао, па најзад један од суседа рече самоуверено: „Велшанин није јер би иначе навијао и викао да би му душа на нос испала..." „Али ни Шкотланђанин није — пресече га други — зар не видиш да је купио — програм!" ПРОМЕНА ИГРАЛИШТА Енглески спортиста Александер, напустио )• игралиште Бурму пошто му вели не прија терен. Он је, изгледа, ван форме, а зна се да рђавом спортисти и трава смета.

ВОЛТ ДИЗНИ, МИНИСТАР РАТА... Специјални дописник јодног мексиканског листа објавио је сензационалну вест о наступајуким променама у ратном вођству С. А. Д. У вези са тим, јавл,а дописник, да је за Министра

рата предложен, од стране меродавних фактора, славни цртач Еолт Дизни... Дописник ј-е тим поводом посетио господина Дизни-а, који је био љубазан да му да следеКу изјаву: »Необично се радујем и осећам се почаствован понуђеним положајом.

...ДА ЈЕ ЧОБЕКА УДАРИЛА НАПЉА

Сматрам, да Ке моји предлози имати знатног утицаја на вођеч>з рата... Ја бих, на пример. за команданта целокупне инфантеријз поставио Мики Мауса, који ми |'е, као сигурно, обећао мобилиззиију и потпуно оспособљавањз 1,000.000 својих сународника. Заповедништво у аовиацији позарио бих Шиљи, који се истакао својим подвизима у ваздуху. Морнврица би стајала под лаповедништвом Патка Па|е, а командант кавалерије постао би Хорације. Јуришним одредима заповедао би чувени Хроми-Даба... Најзад, Добровољне женске помоћне одреде предводила би Миии, а шеф санитета била би Белка...« ...»Тиме би, као што се види, ратно вођство С. А. Д., збил.8, дошло у сигурне руке« — завршио је г. Дизни... ГУДАЧКИ ТРИО У ДУРМОЛУ У Холивуду се рада завршавају снимци најновијег савезничког филма „Серенада" у коме са појављује нови гудачки трио у дур-молу Стаљин-Черчил-Рузвелт. Како се сазнаје, они у целом филму гуде ли гуде својим народима, али без великих усггеха. Коментари публике извештавају да су све мелодије Које они гудз веК и сувише отрцане да би произвеле неки ефекат.

— Зар ви немате стана? — Нв. Ја станујем код свога брата. — А гдв станује ваш брат? — С мојом тетком! — А ваша тетка? — Код мога деде! — Но добро — а ваш деда? — С нама свима заједно! ♦♦ — Упознао сам св с лвпом и богатом девојком. — А која ти се боље допада? ♦♦ ШТА НЕДОСТАЈЕ Рвтка богаташица показује младом адвокату свој стан па га пита: — Шта мислите, докторе, да ли у овој трпезарији нешто фали? Адвокат погледа, прилично лепу кНер па са уздахом одговори — Зет.

Хвалио се један: — Јова је остао у стомаку ри6е три дана. Онда је мој стриц мало бољи мајстор! Тај ја осто у стомаку морског пса много дуже! — А колико је остао? — Још и сад је тамо. ♦ ♦ Праља: — Господине још ми нисте платили прање кошуље, ко- ј ју сам вам донела још пре че- 1 тири недеље! Отмени господин: — Еоже, како време брзо пролази! Мечи се чини да сам је тек јуче обукао. ♦♦ КОД ЛЕКАРА Лекар пита сељака: — Где те боли? — А, бес би га знао, господине... Кад сам код куће м« 6 ој.и, а кад сам овде, ту ме боли... Мучно ми је то.

■ -т, ЛОПОВ АЦА И РЕВНОСНИ ЖАЦА

— Јуче сам извадио зуб. — Па боли ли те још? — Не знам, остао је код лекаре. ♦♦ Гспођа: — Пепице, синоК је опет ваш вереник био у кујни до једанаест часова. То је ужасно колмко ви трошите освотљењо. Служавка: — Милостива се варе. Ми смо седели у мраку. ♦♦ У једном нашем хотелу, у књизи у којој св уписују гости, забележено је: „Име и презиме" Ирма Бенвц. Занимање: вртискиња. Рок је у војсци отслужен. ♦♦ — Звшто сте се рвствли од своје жене кад знвм дв сте с њом врло лепо живели? — Звто што нисвм могво да се од своје пуницо.

— Имвм толико бригв дл нв знвм где ми је глвва. — Е, сада знам зашто увек но сиш шешир у руци.

— То је врло иитсресаитно докторе, моЈа жсна има исти такав шешир као аи!

Знате, кажу у куКи обешеног ие треба гогорити о конопцу. — Ј«сте, а у кући доктора са :не говори о гробљу. ♦♦ КО 0ИШЕ ПМЈЕ ВИШЕ ВИДИ

— СлушаЈте ви лавојие! Зашто се топмко гујзато! То нкје пристојно... ".Т1КМ