Jugoslovenski Rotar

ПБ ЕР НЕ МИ АЕ rar

браћу да је са тајником Вичићем преузео пододбор за програм. После читања поште и реферата др. Ризмонда о састанку са родитељским већем поводом изградње гимназије, претседавајући је прочитао преведени реферат cup Роберта Фалконера „О нашој заједничкој цивилизацији", иза чега се развила дебата.

На 30. састанку утврђен је читав програм рада за 1933/34 ротарску годину као и састав компонентних одбора у клубу.

Састанак 31, донео је одлуку на предлог брата Вонка, да се сваког првог четвртка у месецу даде menu од максимално динара 5 за који ће чланови платити уобичајену цену, с тим да разлика иде у торбу за невољне. Читав износ платиће отсутни чланови. У корист те торбе глобиће се сваки У корист те торбе глобиће се сваки ротар, који дође на састанак без значке.

После исцрпне поште, на 32. састанку брат Матавуљ је одржао врло леп приказ о раду Р. К. Београд и Скопље.

Р. С. БКОРТЈЕ Sastanci (Meetings): Petak (Friday) 20.00 Hotel Bristol

Отварајући 146-и састанак од 3. новембра, претседавајући брат Војновић претставља гг. Мирослава ]анићијевића, др. Косту Чохаџића и Алексу Ђокића, новоизабране чланове клуба. После рол-кола, брат претседник је изложио циљеве ротарства на чему је захвалио у име нових чланова брат Мирослав Јанићијевић. После исцрпне поште брат Милан Чемерикић одржао је предавање о стручним школама у Вардарској бановини, што је са пуном пажњом саслушано. Оглашене су за отворене, следеће професије: шумарство, пољопривреда и грађевинарство.

На следећем састанку, од 10 новемOpa, примљен је у скопску ротарску

породицу још један члан г. Бошко Жерајић. По жељи брата претседника Бране Војновића, брат секретар др. Вид Ђурђевић поздравио је добродошлицом новога члана, објашњавајући.му идеологију ротарства. После захвалне речи и свечаног обећања брата Жерајића, да ће бити веран ротар, брат претседник огласио је брата Жерајића, чланом Ротари интернационале. На овој седници прочитано је писмо, којим Ротари клуб Панчево свесрдно честита брату Јосифу Михаиловићу на великом и заслуженом одликовању. Потом, брат Веља Димитријевић поднео је свој извештај са свечаности чартера у Софији,. пропраћен својим утисцима из Byrapске. Уз тај опсежни извештај, дошло је и лепо излагање утисака из нове Турске. Брат Милан С. Јовановић је са групом југословенских новинара учествовао у прослави десетогодишњице турске републике и понео је са тог путовања живе утиске:о личности Кемал-Паше и о препороду младе Републике. Те своје живе импресије, брат Joвановић је завршио са утисцима из Софије, где су наши новинари били веома срдачно примљени. Поводом“реферата браће Димитријевића и Јовановића скопски Ротари клуб је одлучио да за братски Ротари-клуб у Софији спреми један поклон, као и за оне југословенске клубове, који од Скопља немају ни једно уздарје за спомен. На седници је још брат Таса Тасић додирнуо могућност оснивања клуба у Лесковцу, одакле је добио информативно писмо од г. д-р Жака Конфино.

RIG SDE Sastancl (Meetings): Sreda (Wendesday) 20.30 Hotel Central

На 131 седници од 8 новембра под претседништвом брата Матошића повела се дискусија о милосрдној акцији сплитских ротара. На име брат Матулић је поднео извештај да је

«

[26 Sa