Policija

[0 _

чадима прозорског окна, на рагастову од врата или прозора, или на појединим стварима.

У четири случаја, могли смо пронаћи кривца, налазећи трагове од прстију на месту догађаја. То су следећи случајеви:

1) 12 новембра 1906 год. неки Д.... Феликс, пошто је удавио своју жену у Мези, обузет грижом савести, лута ноћу око капеле (тогопше) у Жемапу, где су леш били пренели, и долази и до самог леша разбивши стакло од прозора, Парчићи од стакла брижљиво су скупљени. Ми смо поступили по нашој методи и помоћу ње добисмо, лепо обојена, два отиска од прстију. Идентификовали смо ове отиске с траговима од два прста убичина. У току истраге овај признаде свој злочин и. своје ноћно лутање.

2) 11 декембра 1906, кућа М. Г.., у Монтењеу, у предграђу Лијежа, би похарана. Злочинци су продрли у њу, разбивши стакло на једном прозору, пошто су га прво премазали сапуном.

На парчадима, који су преданили на киши, нашли смо отиске од. прстију, од којих се један потпуно подударао са отиском прста једног осумњиченог. окорелог зликовца, по имену С... Жан, који и признаде крађу.

3) 9 јуна 1907 год., једна крађа са обијањем извршена је у Милмору. Ухапсише неког М... Жана, кога су приметили где одмах после извршене крађе, бежи путем. Ми нађосмо на комадима стакла, поред многих трагова од прстију укућана, и један отисак од прста овог лица, које признаде да је извршилац крађе.

4) 13 августа 1907 год. три куће у Фрагону похаране су. Комади од изломљених прозорских окана остали су на земљи _целе ноћи, изложени киши. Сутра дан у јутру жандармерија ухвати неког Ж.... Леонарда, који је носио више покрадених пред-

мета, за које је тврдио да их је купио од непознатих лица. На _ парчетима стакла једне од три покрадене куће ми нађосмо, помоћу бојадисања црвеним суданом, два потшуно јасна отиска двају прстију, једно до другог, за које утврдисмо да су десни кажипрст и средњи прст именованог Ж.. Овај доказ доведе и суд до убеђења да се сложи при осуди са закључцима пзнетим

у оптужењу и успркос одрицању Ж... нађе да је он крив за крађу са обијањем. —

— Свршиће се. —