Policija

— 065 —

~ _ Ухватио је две покрађе и кривце предао власти, који су заслужену казну искусили. Тако исто спречио је бегство двају цигана који су за крађу коња били у затвору. За овакво савесно вршење службе јавно је похваљен наредбом команданта жандармерије Бр. 7 од 9 јануара 1911 год.

– ___| Е 18 јуна 1911 год. својим савесним вршењем службеи енергичним радом успео је да ухвати крадљивца Живана Петровића; када је овај хтео из Врњаца возом да отпутује са украденим дијамантским минђушама Павици Крстић девојци из Новог Сада.

Заовај случај похваљен је јавно на редбом команданта жандармерије 26 ј|уна 1911 год.

ШП

Госпођа Мара Алексе Стевановића из Неготина 16 августа 1911 год. шетајући се по Врњачкој Бањи, изгубила је златан сат с дугачким ланцем, дијамантску грану и друге. ствари у вредности 350 динара. Лице, које је ове ствари нашло, није их хте- | “ ло пријавити. 1 1

Каплар Никола Јова- - | новић успео је да после | ________ И] пет дана пронађе лица, која су ове ствари нашла Никола Јовановић, каплар и утајила, предао их ко- – месару бање. При претресу ових лица ствари, сем сата нађене су, а сата није било. Но каплар Јовановић за проналазак сата уложио је особит труд и претресајући стан окривљених нашао је сат испод темеља једне старе куће и предао комесару.

Када су нађене ствари предате сопственику, исти је понудио каплару Николи награду за труд, коју овај није хтео при-

зоо Ооо