Policija

це а

на плату за време од 1. Јануара 1906 године до 25. октобра 1918 године. А ако општински суд са одбором неће, 1 му призна право на плату, коме да се жали.

На ово питање Уредништво даје молиоцу ово обавештење: Лице о коме је овде реч, има да се обрати надлежном општинском суду и одбору и да своје тражење изложи. Ако га суди одбор одбију од тражења, — онда се противу тога решења може, у року предвиђеном чл. 171 закона о општинама, а на начин предвиђен чл. 172 истог закона, — изјавити жалба надзорној власти. Страна, која неби била задовољна решењем надзорне власти, има права, да се жали Државном Савету. И у овом случају жалба се мора предати у року и на начин "како је то прописано чланом 171 и 172 закона о општинама.

На овај начин од надлежних власти расправиће се истакнуто питање.

ЛИСТАК

Божо К. Маршићанин | АВАНТУРЕ ЈЕДНОГА СРБИНА

жалосна али истинита слика

(Свршетак)

Драги би био уверен, и ако би отишао у Ревал, да би тешко могао сазнати што о ономе што му у задатак беше стављено, већ би се морао послужити оним што од другога чује. А када се мора тада послужити оним што чује, зашто се не би тиме послужио и овде, где ће новине бечке сигурно писати о томе2... Размишљајући тако, а још присиљен и наваљивањем милоснице да га на путу прати, он се одлучи и да не иде у Ревал, чиме се милоснипа умири. Да се неби, пак, сазнало како није отишао на одређени му џут, решио се да из куће никако не излази докле овај састанак Владалаца у Ревалу не прође.

Како је одлучио тако је и урадио. Неколико дана затим састанак у Ревалу био је свршен и бечка штампа увелико се занимала оним шта је на томе састанку рађено. Драги се реши, да сутра дан отиде код г. Думбе и поднесе му извештај онакав

како је и у бечким новинама нагађано. У очи тога дана он у Ф