Policija

_ о

топовског метка коју је облепио хартијом. На хартији је стајао овакав натпис: „Ма пошсећај Роси. Лојду Џорџу да и ми имамо пошребе га правдом кад и они у иностранству — Усидмена из Фландрије“.

Због овога најновијега подвига кажњен је од полиције.

У општинском суду је изјавио опет, да му је још остало да сусретне Краља и Краљићу и да им се жали на неправду. Због тога су га опет послали на | дан у затвор, То све ништа не смета хладноме Енглезу да истраје у борби противу неправде у коју он верује.

Криминални обавештајни филмови у Немачкој. — Начинилац првог научног криминалног филма у Немачкој, инжињер Најкен приказивао је пре краткога времена пред многим вишим поли цијским чиновницима кримина„листама и пред новинарима свој први криминални обавештајни филм, са најлешнцим резултатом. На слици се показује сцена могућности за извршење кривичвога дела и одмах по том сцене са срествима за одбрану.

По мишљењу полицајаца од заната, ови ће, филмови бити изврсно срество за сузбијање разбојништва.

Псето — крадљивац. — У Будим-Пешти догодио се пре ПРУ

„Полиција“

5

које је | сачувало

кога времена овај случај. У једно: слуга са кола ситно исечена

споредној улици скидаше

дрва за гориво, и бацаше на тротоар, да би их после унео

у подрум. Док су се бавили око |истоваривања поред гомиле дрва појави се једно псетанце расе

„гожепег“. Погледајући около, и приметивши да је неопажено псетанце устима дочепа једно

парче дрвета и побегне у суседну

капију. Ово се све дотле понављало, док слуга није приметио шта ради мали фокси, те га дтера. Псето се, међу тим после неколико минута ипак вратило; те му и овога пута успе, да смота још једно парче дрвета. Овом малом крадљивцу су напослетку на тај начин спречили даљу крађу, што су поред гомиле дрва оставили друго псето, „интегритет дрва“. — Крадљивац дрва после кратке но узалудне борбе. — повукао се и по свој прилици је уживао плод свога труда : топлу собу.

Иктересантно је знати да лије газда овога пса одговоран за учињано дело. Леп и духовит одговор ма кога читаоца листа, радо би објавили у листу.

Оепгурање од крађа. — Дуги ки многобројни покушаји да се и просторије у којима нема никога заштите од крађа изгледа

) 1)