Policija

а жиб 5

Ма 12.

Служба за првих 6 месеци сматра се као привремена и као период за оспособљавање агента у раду.

Жандарми, који би због нарочите способности а по тражењу Управника Града Београда били преведени из Команде у Одељење Јавне Безбедности, па би се у току ове привремене службе одликовали у њој и испит положили, задржаће сеу њој дефинитивно с тим, да им се године службе проведене у ожандармерији рачунају за пензију.

Члола,

Почетна плата сваког агента је 1200 динара на годину. После сваке три године службе повећава му се плата са по 300 динара, док не постигне највећу плату од 3200 динара на годину. Агенти. који се у служби одликују нарочитим успесима и способностима и који су за то јавно похваљени, могу те повишице добити после 2 године. Зато морају бити предложени од свога старешине — бригадира, шефа одсека и шефа одељења, стим, да тај предлог усвоји и Управник Београда.

Поред плате агенти имају сталну помоћ за одело од 600 динара на годину, а толики исти додатак и на име станарине, ако немају бесплатан стан.

Ванредни издатци које агент учини у важним службеним случајевима надокнађују му се, по предлогу шефа одељења, решењем Управника Београда из буџетом нарочито предвиђене суме за то.

За изванредну способност, умешност, пожртвовање и храброст, коју би агенти показали у важнијим и компликованијим истрагама и догађајима, као и у хватању опасних злочинаца, шеф одељења образложеним предлогом и мишљењем непосредних старешина предлагаће их Управнику за новчану награду или јавну похвалницу, према величини постигнутог успеха.

Ово награђивање и јавно похваљивање мора се узимати у обзир приликом бирања старешина (бригадира) групе (бригаде) међу агентима.

Чл ДА

После сваке две добивене повишице агент ће имати право на класу, која ће регулисавати међусобни ранг. Тако ће после