Policija

— 781 —

нрве две повишице постати агент Ш. класе; после друге две повишице агент ||. класе а после пете и шесте повишице до краја њихове службе, агент | класе.

Миа

Атенти свих одељеља Управе, који би се одликовали нарочитим способностима, приљежношћу, безпрекорним владањем. њ успесима у служби, могу после петогодишњег службовања. бити наименовани за старешине група (бригадире) са почетном

влатом од 3200 динара на годину.

У току даље службе имаће права на повишице као што је предвиђено за агенте по чл. 13. док достигну максималну плату од 4600 динара.

Њихова ће дужност бити да своје потчињене агенте упуЋују раду и контролишу по постојећим уредбама и инструкнијама које добијају од шефа одељења или одсека. Тако исто ови контролишу владање и понашање својих агената у служби и ван ове.

У 16.

Бригадири и агенти имаћ е право на пензију и она ће 66 регулисати као и осталим државвим службеницима.

11.

При ступању у службу дужни су агенти полагати заклетву _ на верност и савесно вршење службе.

У циљу легитимисања сваки ће од њих обавезно носити нарочито предвиђени службени знак од метала и карту идентичности. .

При вршењу службе имаће иста права као и жандарм.

Мт 18.

За неисправност у служби и ван ове Управник Београда, по предлогу шефа одељења, кажњаваће бригадире и агенте укором или новчаном казном до једно-месечне плате, а за веће кривице предлагаће их Управник Београда Министру Унутр. Дела за отпуштање и пензионисање.

Бригадиру или агенту који би био кажњен новчаном казном. „веће се та година, у којој је кажњен, рачунати за периодску повишицу.