Policija

— 340 —

Више дневно присуствовање у већањима о питањима од највеће вредности за полицију у опште испунило ме је поновним несумњивим уверењима, да се заједнички напори чланова комисије, и поред разних предвиђених и непредвиђених тешкоћа у појединим државама —- налазе на доброме и практичкоме путу, ка остварању давнашњих жеља свију професионалних полицајаца у осигуравању брзе и међусобне заједничке организоване сурадње ради што успешнијег сузбијања злочина међународнога стила и значаја.

Потребно је да и све наше колеге знају, шта се у томе правцу у главноме до сада радило и урадило, што је специјални "циљ овим излагањима.

На конференцији су узели учешћа поред г. Председника и његових осам референата — виших чиновника бачке префектуре, још и ови представници: За Аустрију, Главни државни тужилац Др. Хеплер; за Чехо-словачку, Управник Полиције из Братиславе Ог. Клима и његов помоћник Полицијски Саветник; из Пољске Ог. Шенеберг шеф криминалне полиције у Варшави; из Немачке Кунце, виши чиновник Министарства Унутрашних

Дела у Берлину; из Саксонске Ог. Палић, Председник (Управ- |

вик) целокупне криминалне полиције за целу Саксонску; за Угарску ОПу. Дорниг Заступник Управника Полиције из Пеште; за Данску виши Инспектор у Копенхагену РОг. Јергенсон повнат већ изван граница своје отаџбине са својим системом даљњег адентифицирања; за Холандску Ог. Брекхоф, инспектор полиције у Амстердаму и Капетан трупе маршал де Шосе госп. Фон Хаутен из Дорна и за Јапан виши чиновник Министарства Унутрашних Дела у Токију Ог. Киношита.

Из неколико држава, као Белгије, Италије и других дошла су извињења због тога, што њихови представници нису могли учествовати.

Сви присутни чланови били су и прошле године на конгресу и живо су узели учешћа у раду.

После поздравног топлог говора Госп. Председника приступило се раду. |

Генерални Секретар дворски саветник Ог. Дреслер прочитао је извештај о раду сталног одбора у Бечу од септембра. "месеца прошле године до маја ове године,