Policija

— 341 —

Из његовог ивештаја се види да су изабрани чланови жомисије достављени у своје време дипломатским путем респективним државама, и да су стигли одасвуда повољни и потврдни одговори. Очекује са само за Генерал-контролора Фердинанда Етлихера из Париза и Генералног Инспектора јавне сигурности Ог. Евгена Биану из Румуније.

Већина држава признали су и одобрили постојање интернационалне полицијске криминалне комисије као такве.

Од држава, чији полицијски преставници нису учествовали ва прошлом годишњем конгресу, накнадно су одредили своје преставнике или показали интересовање за рад: ШШвајцарска, која је већ успоставила сталну везу преко свога Министавства Правде и Полиције и преко Полицијске Дирекције у Берну; Министарство Унутрашних Дела у Раму; Лиштавска која је одредила и свога преставника; Енглеска, Шпанија, „Артеншина, Кина, Бугарска и Финска, чији су дипломатски преставници у Бечу показали велико интересовање за рад конгреса, спроведећи својим влалама све закључке које је конгрес био донео.

Сем њих стално су се информирали о току рада комисије многа страна полицијска надлештва, која су поред осталога изразила готовост и за заједничку колаборацију. Међу њима су и Управник лондонске полиције, Управник полиције у Преторији (јужна Африка), Управник полиције слободне вароши Данцига и Управник полиције у Литви.

Интернационално друштво шефова полиције СеверноАмеричких Држава такође је изјавило готовост за заједничку сурадњу предлажуће да се њихов народни биро за идентификацију и полициску службу — основан у Вашингтону — стави у сталну везу са Интернационалном Криминално- полицијском Комисијом у Бечу. |

На послетку треба нарочито истаћи да се о раду комисије интересовало и Друштво Народа (секција интернационалнога бироа) у Женеви, које је нарочито изразило жељу да му се достављају сви елаборати и све одлуке, које се у комисији буду доносили. Друштво је још изјавило комисији да у њеном раду може увек рачунати на његову помоћ.

Госп. Секретар Ог. Дреслер је по том у потанкости изнео и цео рад комисије у извођењу донетога закључка, да сеу