Policija

== 853 =

укидају из економских разлога, без обзира на форму у којој се појављују. Најзад, и мирна егзистенција чиновника прешла је у област легенде од како је једна скорашња одлука уздрмала традиционалну зграду сталности њихових звања, и запретила им вешто маскираном ревокацијом. Из парламентарних говора, публицистичких радова, новинарских чланака и коментара публике може се најбоље. видети шта је остало: данашњим чинвницима од ранијег уважења.

Дуго искуство срећно је изразило у конкретним формулама скромних скала за напредовање хијерархију разних функција зависних од државе.

Нивелисање плата почето од врхова и усвојење различитих база њиховог побољшања за поједина конституисана тела, пореметили су ове традиционалне односе, и отворили врата жалосним рекриминацијама. Свака делимична поправка, унета у ситуације достојне интереса, отвара нове ране, и изазива нове рекриминације. Једино средство за повраћај мира међу духовима, било би враћање на скалу од 1914. год. чија је скромност несумњиво поремећена коефицијентом сразмерним данашњим економским приликама. На овај начин сваки ће се наћи, према својим колегама, у генералном кадру организације, у истој ситуацији у којој је био и пре рата.

Питање о материјалној организацији рада у јавним администрацијама изазива многобројне критике. Ово је једно од најобимнијих питања. Довољно ће бити да укратко изложимо разлоге, који објашњавају и оправдавају употребљене методе, али не у погледу њихове примене која понекад допушта и злоупотребе, већ са гледишта њихове генералне економије.

Отварање поште допушта кабинету да врши ефикасан надвор — ако само хоће да се потруди — над општим функционисањем администрације и њеним односима са публиком, и да на овај начин отклања погрешке, оклевања и остале мане које констатује,

Чиновник, који жели да стварно |утиче на ток послова своје службе, мора се упознавати с предметима који долазе, и задржавати за себе оне од њих, које намерава лично израђивати, а остаде делити помагачима, чију професијоналну организацију треба да допуњује инструкцијама, евентуално и вербалним.. Прво издвајање послова врши се у бироу шефа

„Полиција“ “ 3