Policija

— 640 —

је гђу која је већ била скочила у Дунав. Каплар Сенкер не презајући за свој живот и свесан дужности жандарма, одмах је скочио, обучен, у Дунави госпођу извукао из воде на обалу, спасавши јој живот,

Пошто су подељене награде жандарима, жандарми у јачини једне чете, пролазе парадним кораком и врше параду. И ове, као и сваке године, чета жандармерије пропадирала је достојанствено и поносно. Под осдечним звуцима војне музике, са озбиљним и препланулим лицима, са беспрекорним војничким држањем и без усиљености, лако и одушевљено корачала је наша жандарамерија. Вод коњичке жандарамерије својим кратким, лаким И одсечним корацима, нарочито се јен ове године истакао.

После параде жандармериске чете, приређена је закуска гостима и званицама у двема дивно, богато укусно уређеним зеленилом и сликама украшеним одајама касарне.

После подне извођен је програм забавног дела, који су испуњавале неколико декламација деце жандарма, која сваке године, као награду за декламовање добијају поклоне у оделу, Поред ових декламација, хор жандармериске подофицирске школе, изводио је свој програм од неколико песама. Жандармериски капетан |. класе г. Стјепан Сивош-соло баритон # ове године отпевао је на задовољство неколико својих успелих песама, а затим је, као последња тачка, одиграт шаљиви комад у једном чину.

По завршеном комаду, уз звуке војне музике; насталое у кругу касарне војничко весеље и игранка са којом је

„слава завршена. Емлександар Радуловаћ,. жандарм. капетан ЈЕ кл,

„ПОУКЕ И ОБАВЕШТЕЊА, 1

_ уТрифуну јеремићу, писару општине вел, моштаншнке: | ЈУ нашем казненом законодавству није предвиђена нарочита казна за оне, који неовлашћено пролазе преке туђег" незаграђеног кућбнег плаца, али су отпетински судолњу, као,