Policija

— 356 —

Трећи дан је посвећен сав спорту, телесној вежби и разним војним обукама.

Као што се из изложеннга види, сваки орган „Шупо“ за три дана врши укупно 8 часова стварне позорничке службе.

Треба истаћи, да је „Шупо“, поред свега осталога, нарочито добро снабдевена новим, великим аутомобилима за превоз, тако је у могућности да великом брзином пребаци своје људе у онај крај, где то буде потребно. Ови аутомобили су модерни и имају посебне врсте кочница. тако да се, и поред све брзине вожње, могу зауставити у сваком тренутку. То је врло потребно у великим местима, нарочито ако се вози противу масе демонстраната, како би се избегле неприлике. П. Пољска жандармерија.

Као што је напоменуто, жандармерија се регрутује из „Шупо“, На тај начин се добије добро школован и извежбан кадар. Жандармерија је организована јединствено у целој Немачкој републици и потчињена у свакој државици Министру Унутрашњих Дела. Кад своју службу врши у покрајинама, као што је случају Саксонској, потчињена је покрајинској крими. налној управи.

Криминалној Управни у Дрездену потчињено је свих шест других криминалних управа, које имају своја седишта у главним местима дотичнога краја (области). Шеф државне криминалне управе је потчињен непосредно Министру Увутрашњих Дела а шефови других криминалних надлештава потчињени су шефу државне криминалне управе, а не шефу политичке управе. ј

Сва та криминална надлештва су савесно помагана од пољске жандармерије и од „Шупо“, јер је шеф покрајииске криминалне управе у Дрездену такође и шеф „Шупо“ и располаже командантима истих.

Што се тиче саме жандармерије у Саксонској, она врши редовну позорничку службу. За ту службу постоје жандармеријске станице, чија се надлежност простире на реоне мање просторности. Жандармерија се ограничава само на вршење позорничле службе, док вођење истраге врше органи крими налних управа.