Policija

Ми“

— 607 —

ринским дажбинама. Све ове суме као такве, порески ће: одбор признати само онда ако о томе дотични порески 06везник буде поднео писмене доказе — признанице — декларације и т, д. у противном, све те пријављене суме и као. такве не доказане, одбор ће урачунати у основицу за порезивање. При доношењу оцена о величини обављеног промета по» пријавама пореских обвезника који овај порез плаћају пау-. шално, одбор се има старати да се према прибављеним по-. дацима и свима чињеницама и околностима између којих се може доћи до тачности, по овакој пријави ових пореских обвезника утврди стварно обављени промет. Тачност величине обављеног промета могуће је постићи увек и по свакој пријави, пошто процени обављени промет протеклог времена и. већ постигнута и остварена сума. |

Дужност је пореског одбора и законска и морална да настане да сваки порески обвезник буде задужен на стварно. обављени промет, пошто овај порез не повлачи за собом никакве друге прирезе.

У вези својих расписа од 3. марта 1924. године Бр. 6585. и од 19. маја 1925. године Бр. 17907 Генерална Дирекција. Пореза препоручује свима пореским-финансијским властима да настану, да се што пре и правилније изврши разрез пореза. на промет за 1926. годину односно 1927. годину, као и за раније године у колико то до сада није урађено.

У покрајинама, у којима се разрез овога пореза врши једновремено са разрезом непосредног пореза на радње, пореске власти извршиће разрез пореза на пословни промет онда и у току ове године, када буде вршен и разрез непосредног пореза. А у покрајинама, у којима се разрез овога. пореза врши одвојено од разреза непосредног пореза на радње, исти се има нзвршити до 31. јула 1927. године.

__У случајевима где порески одбор не би утврдио величину стварно обављеног промета, или ма чиме у овоме раду нанео штете државној каси. државни заступници — порески референти — дужни су у законом року противу таквог решења пор. одбора изјавити жалбу поткрепљену потребним доказима и указати на све учињене неправилности.

Разрезани порез на пословни промет мора се, поред.