Policija

ме

ПТ

П Суду одштине шрњанске:

Пошто уверење Мин. Ун. Дела о упропашћеном месном

- механском праву потпуно замењује ово право, то општински

жуд нема потребе да се обраћа великом жупану у смислу чл. 12. измена и допуна правила о гостионицама, кафанама и «асталим радњама са алкохолним пићем.

Са, Бр. 2222,

Ш Суду општине с. лесковачке (срез зајечарски):

1. По чл. 19. закона о накнади штете учињене злонамерном паљевином и намерним противзаконим поништајем ствари, одговорна. општина и оштећени могу се за накнаду штете наравњати и код општинског суда, али само у границама његове надлежности, т. ј. ако штета не прелази суму од 500 дин. (5 6 грађан. суд. пост. и чл. 15 уредбе о убрзању рада).

2. За извиђење и пресуђење иступних кривица по закону о риболову надлежне су државне полицијске власти, против чијих одлука има места жалби Мин. Пољопр. и Вода у року Ход пет дана по саопштењу (чл. 42. у вез. са тач. 2. чл. 41. зак. о риболову).

Св. Бр. 3129.

М Жандармеријској станици — Полошна:

Жандармериска подофицирска школа као и припремна школа и школа за вође патрола, сматрају се као чисто стручне жандармериске школе. _

Ове се школе по свом програму не могу упоређивати са жаквим другим средњим школама, а најмање са гимназијом.

Дакле упоређења жандармериских школа са којом средњом или стручном школом, не може бити, али се питомцима ових школа, свршена подофицирска школа признаје за прелаз у какву указну или неуказну службу, ако рефлектант има остале услове из чл. 73. Закона о Устројству Војске и Морнарице, за које звање иначе треба нижа гимназија, или друга школа по наставном програму равна овој.