Učitelj

214 Учитељ

ријал, који се прерађује. Какви им се захтеви постављају пре почетка рада (тачан предрачун, брзина, чист рад). Зарада тих радника и други услови њихова рада.

г) Таблица множења и делења са 6. Састављање и решавање задатака у вези са горе изложеним радом око подизања куће. Број утрошених надница; количина утрошенога материјала; зарада радника и т. д..

д) Именовање и записнивање професија, њихових алата, процеса рада. Цртежи деце с натписом о садржају слике. Стилистичка вежбања: састављање реченица на питања: ко је радио на кући» Шта је радио Чимег

ђ) Читање чланака о подизању кућа.

8 Како се управља домом. а) Разговор о томе, какав поредак мора владати у дому: чистоћа и ред, рад послуге и самих житеља; одбрана дома од мраза, пожара, воде. Колективна брига житеља о дому њихов је заједнички интерес. Колективна набавка дрва, централно грејање. Може ли се живети у великом дому водећи бригу самоо своме квартиру2

9 Закључак: „Наш дом“. в) Разговор: „Да створимо дом, у коме бисмо сви живели лепо“. Какве ће собе и прозори. бити у томе дому.“ Какво двориште, какве степенице Шта неодложно треба да има у дворишту за децу; Какав врт треба да буде при дому»

г) Састављање колективнога плаката на тему: „Какав ћемо дом ми створити 2

Набавка дрва у граду

1 Расматрање трунана

а) Делови стабла на трупцу (кора, лика, дрвенасти део, срце. Врсте дрва~

6) Разговор о томе ко је од деце био у шуми. Каква су дрвета тамо видели» Расту ли та дрвета у граду» Секу ли њих на дрва»

в) Записати: Врсте дрва и њихове одлике.

Писмени рад. Одговор на питања: каква су дрва од "бора, јеле, маслине>

г) Делење и множење са 7.