Ženski svet

а

10. ЖЕНСКИ СВЕТ Бр: 1.

на хуманом пољу, молимо Бога за Ваше здравље и дуг живот, па да и даље продужите чинити доброчинства и племенита дела. — Јелена Марковић, управитељка Школе Женеског Друштва, са учитељицама.

— Честитамо и желимо срећу, здравље и дуговечност. —— Породица Балпут.

— Данашњу свечаност са најбољим жељама, срдачно честитају Даница и Мирко 7. Леко.

— Чееститам и желим, да још дуго поживите на дику рода. — Катарина Холецова.

— Ебпеногв. Јулка и Воја Рашић.

—- Пел. 71. 8. Уста су моја пуна хвале твоје сваки дан. — Понизни Исак (С. Леви.

— Честитамо прославу. — Др. Леон Којцн.

— Срдачно честитамо седамдесетгодишњицу рођења и педесетогодишњицу патријотеког вредног рада. — Проф. Стеван Теодоровић и Полексија Теодоровић рођ. Бан.

— Срдачно Вас поздрављамо и честитамо седамдесетогодишњицу. Бог Вас живио! — Мил. Павловић п Мехмед Ремун Делић, имам.

— Данашњи евечани дан свију Српкиња, дан педесетогодишњице Вашега благороднога и корпеснога рада за српске женекиње, прожет је најлешшим осећајима благодарности п љубави и топлим честиткама, као и жељама, да Слављеница буде здрава и чила и да нам дуг низ година предњачи на остварењу наших идеала и среће народне.

Молим Вас уважена госпођо Суботићева, да верујете, да сам са највећом љубављу, с најлепшим осећајима а скромном евојом снагом на остварењу Ваших племенитих и узвишених жеља вазда уз Вас и с Вама. — Милка Свет. Вуловића, управитељка више жен. школе у пенсији.

= Врло поштована, уважена госпођо јубиларко! Срцем, пуним поштовања за Ваше големе услуге, које указасте милом Српетву у низу минулих година, честитам Вам данашњи дан са искреном жељом, да Вам Творац учврети- драгоцено здравље и продужи дане живота, како би сте и од сада, као и до сада послужили српским кћерима својим пребогатим искуством и својим ненадмашним маром као узор-жена, на коју наш млађи нараштај погледа е поносом и пун захвалности и признања за досадашње огромне заслуге.

Нека би Господ дао, да у Вашој ваљаној деци и Вашим златним унуцима нађете сваку

срећу и задовољство као заслужену награду за

сва она добра дела, која красе Вашу прошлост. Чает и пошта, уважена мајко! Узор-мајко нашег женског света. „Кивела нам наша вредна мајко, Кивела нам на многаја љета!

У име своје породице љуби Вам руку Ваш ду-

боко Вас поштујући Васа Крстић, инспектор

дун. паробр. друштва.

— Многопоштована Госпођо, примите и од мене најердачнија честитања приликом Ваше прославе п високог одликовања.

Молећи Вас да верујете у моје високо поштовање, остајем Ваш одани Др. Шрага.

— Многоштована Госпођо и племенита мајко! Педесет година рада! Педесет пуних година неисказаног пожртвовања, племенита самоодрицања, и неупоредиве енергије у раду за добро свога народа. За име Бога, како је то големо, узвишено, грандијозно!

Педесет година! Педесет година Ви, племенита мајко народа, набављате зараду своме народу; педесет година га учите живим примером и делом свему, што му служи за здравствени, морални и материјални напредак. Педесет година утирете сузе сиротињске у најдубљем значењу ове речи. Педесет година зове Вас народ мајком својом исто онако нежно и са пуно пијетета, као и деца Ваша.

Па где су речиг Чиме да Вам се захвали народ 2 Чиме да Вам се захвалим ја, из смрзла блата дигнут и од каљаве и тешке мере, мере живота спасен п на сунце стављен црв На

топлом еунцу Ваше материнске милоште развио се из полузгажене ларве лептир, који с пролећем у срцу чека час, кад ће развити своја ојачала крила и запливати кроз топли и ведри летњи зрак. Ј

Хвала Вам, мајко, у пме народних суза захвалности, које се лију ево већ више од пола века; хвала вам пи у име мојих суза захвалности, које ву ми небројено пута оросиле очи; хвала вам на оним светим осећањима, што су ме направила човеком који одиста, истински осећа неизрециву захвалност Вама и потпуно признање племенитим делима и раду Вашем; хвала Вам и преко граница, до којих је икад допрла захвалност људска!

«Кивела дуго и дуго узор-мати, узор-радница. за добро народпо, узор-родољупка, узор-Српкиња, понов наш! Стојан Ст. Стојнић, матурант.

(Свршиће се.)