Bodljikavo prase

II

Еро) 4

БОДЉИКЛВО ПРАСЕ

Страна

<1\>Ж ЈШ,<№>

— Зашто ее топико смејеш? — Сетио еам се једног вица из »Бодљикавог прасета« о Дирису. ❖❖ — Кип спободе нам наздрааља добродошлицу! — Мени не. Чека ме жена на пристаништу! ♦♦♦❖ — Зар вас није срамо1а, Леви, да узимате 9 од сто камате?! Бог који све види казниће вас зз то. — Немогуће! Њему ће одозго та деветка изгледати као шестица. — Мислим, да неко хоКе^ с вама да разговара, господине ,шефе. — Како то »мислим«? — Па... пита да ли је ту »онај стари коњ«1 ❖❖ — Молим вас Д% овај букет гредате боксеру Брауну. — Али код нас не лежи тај пацијенат. — Вечерас Ке га довести. Ја сам му противник.

I му пр ❖❖

— Како је ваш ранији шеф могао да вам даје два месеца отсуства? Зар је тако дуго остајао без секретарице? — А, не, господине, одлазио је и он са мном.

— Зашто св ти никада не возиш таксијем? — Кад седим позади, мука ми је. — Зашто не седнеш напред? — Онда видим таксиметар, па ми је још више мука, ❖❖ — Шта, педесет динара хоЦеш да позајмиш, да бих могао да одеш у позориште? Па и ја не идем у позориште! — Позајми ми сто, па ћу и тебе рл водим. ❖❖ Дебела госпођа Влсић отвори врата од стана и виде пред вратима просЈака. — Уделите ми, госпођо! замолио је просјак. ВеК три дана нисам ништа јео. — Ах, дивно! уздахну госпођа ВасиК Па колико сте за ова два дана омршавили? ****** Господин Јовановић иде на станицу. Пред њим носач са два кофера, а сам г. Јовановић носи један мали. — Шта, г. Јовановићу, ви идете на пут? пита га један пријатељ. — А откуд знате? одговори г. Јованови>\. Заиста је овај Београд права паланка! Одмах се све дозна.„ ❖❖ Дан извршења казне вешањем био је већ утврђен, кад се наједном осуђени тешко разболи. Однесоше га у болницу, где је недељама лебдео између живота ч смрти. Али, захваљујући бризи лекара, он оздрави. Болнички лекар посла суду ово писмо: — На смрт осуђени толико се опоравио, да може без икаквог ризика по његово здравље — бити обешен. ❖❖ Један трговац имао )е много мука с једним лиферантом. Једног дана чуо је најзад да је жена овог лиферанта родила тројке. — Тако му и треба! рекао је задовољно. Сад *.е видети како је то кад човек добије робу коју није поручио.

Мали Летеће тврђаве. бомбардере, ловце и остало модерно оружје производим у неограниченој количини. Цена сваком приступачна. За обавештења обратити се цртачкоЈ фирми Волт Дизни и кемп.

Иекусни инструктори дају, уз минималну награду, часове из новог предмета »успешно повлачење«. Адреса у администрациЈи под шифром »Денкерк«. Успех загарантован.

Траже се људи велике маште за пријем у америчку обавештајну службу. Првенство имају цртачи фантастичних цртаних филмова. Плата одлична, наступ одмах. Пријаве се примају свакзг дана у Белој кући.

ДаЈем награду од десет милионе долара у чистом злату ономе ко може да докаже и документима да потврди да ја нисам апсолутно ни најмање крив за овај рат. Рузвелт.

Више половних бродова купујем ради преобраћања у јапанске крстарице које кемо уз дреку и славу потопити. Понуде под Рузвелт а. д.

Расходовани генерал са безброј одликовања за које и сам не зна где их је купио, тражи познанство пуначке даме, макар и маторе, само са доста пара, ради промене климе пошто му досадашње место боравка ни мало не прија. Цењене понуде под Симовић, Форењ офис, Лондон. Старе и нове алармантне вести к/пујемо ,на кило, по најбољој цени. Најбоље увек плаћа Радио Лондон.

На продаЈу једна половна држава, мало закрпљена, ради одласка у манастир. Понуде под »друг Стаљин.«

Изговор

Марија Паулина Бонапарте (1780 до 1825), Наполеонова друга сестра, била је љубимица братова. Он ју ја удајом произвео за кнегињу Боргезе, а сем тога давао јој је огромна новчана сретства, што јој је омогућило да живи необично раскошно. Паулина је била свесна да је њен брат најмоћнији човек, а за себе је држала да је иајлеп ша жена свих времена. Да би своју лепоту овековечила и оставила потомству успомену, затражила је од једног великог сликара, да је претстави као Венус с јлбуком у Евином костиму. Уметник је нарЈввно пристао да ову високу даму слика према замисли и изнео Јој је разне предлоге. Пошто је Паулина све његове предлоге одбацила, он јој се обрати питањем: — Зар вам није неугодно што стојите као модел, тако лако одевени? Смејући се, кнегиња одговори: — Али, молим вас, зашто? Па овде је доста топло. (К1а<Ј<Јегас1аНсН) иСтампарске, Цмше> — Хајде драги, њежно рече и ухвгти га за куку (руку). Од радости није могла да се одвсји од блата (брата). Дозвољавате ли да бушим (пушим) у вашем друштву. Черчил је изјавио: Ја од Енглеске очекујем пад и само пад (рад и само рад). Пошто је просуо мастило он узе и уби (упи) га. Отишао је љут, али нису прошла ни два рата (сата) а он се врати. — Све ствари у ординациЈи су пуне прашине, Марија. — Нисам Ја крива, господине докторе, што имате тако мало пацијената.

па ливнаше? 1. — Ко Је измислио високу потпетицу?

2. — Како се зове човек ко/и прође поред стотинарке која лежи на путу а не узме је? • 3. — Ко носи рекорд у дизању тереЈ-а код нас? • 4. — Шта значм »пасти вод стечај.« ОДГОВОРИ НА ПИТАЊА ПОСТАВЉЕНА ДАНАС ј 1. — Високу потпетицу изм»слила је једна млада францускиња, коју је вереник био пољубио у чело. 2. — Слепац. • 3. — Чиновник Дириса, КукиК, јер Је успео да дигне 1.300 килограма масти. • 4. — Значи: дати да ти испразне џепове на панталонама, кад новац држите у џепу од капута.