Bodljikavo prase

Не, само то не

Ђа&аџм на примшћџ

Ве1 =1 "ће да заложи

-МцПЕ.^3

— Знаш, )уче сам своЈој жени рекао све што мислим о њо]1 — Е1 А она! — Прво се збунила. После ми Је приШлв н честитала на храбрости.

Прантичан муж

Млада и лепа госпођа Мила се разболела од грла и лекар Јој јо забранио да говори. — Знам да је тешко не смети говорити, нарочито за једну жену, каже ЈоЈ муж. Али мора се, и ако будеш поелушна купику ти неки поклон. Кажи ми шта би хтела да ти купим... Немој да говориш, век ми објасни прстима. Млада жена показа на уши, на своје прсте, и покретом руке начини круг око врата. Њен /луж повика радосно: — А знам шта хоћеш, разумео сем. Купику ти сапун и то најфинији миришљави сапун. Купику ти

целу кутију... Али немој ништа да говориш, чак ни покретима, јер ке то заморити.

Огромна разлика Каква је разлика између крађе и љубави? — У казни... Кад човек призна крађу, оде на две године робије, а кад призна љубав оде на доживотну робију. ЛОВАЧКЕ ПРИЧЕ Ловац: — ...и тек што сам кренуо у лов, а један зец паде мртав1 Пријатељ: — Први пут чуЈем да и зечеви врше самоубиства!

— Сећаш ли се тн како си ме у школн увек тукао!.. |

оћу вала и ја Д а се причестим. веднуо сам да Је то мода и сад иду у цркву сви они који по двајес година нису пуштали попа у кућу па Што ја да изврдајем. зато викнем мојој милунки да удари један чабар пасуља па распали да Постим и кад Дође недеља ја одок у цркву ал не мож Прићи. цео бре овај гу• рави народ навалијо у цркву па оће да се причести а ја Викнем поп ђоки што иг бре не поћераш да Се прекрсте и исповеде да виш Што би била бежанија. први у ред наш кмет милисав Баш онај што је здипијо порецу и само га ове ратне сприлике ишчупаше да не заглави пожаревац а до њега тоша учитељ шТо Учи децу да бог непостоји и да нетреба Да се моле богу а изањега риста порезник што је фалцификово списак и узо толике Државне паре. после њег мијат меанџија што крсти свако Пиће а он се вала није Прекрстијо од колевке. сњега је и панта дућанџија што је сипо воду у гас па га пребио миладин из жуто брдо. па ту је и ката бабица што је саранила Толику туђу дечицу и Јова црквењак што је обио сиротињску касу. кад видок ја то друство а ја ти намнгнем милунки на лево круг па кући због зашто нећу с ти грешници да унићем у цркву. може се сруши кубе па Сви да изгинемо јербо то је све скоца и конопца па може и богу да се смучи иако он веле може миого да издржи, нису бре никад По• мислели на бога и на Дуту и сад оће да ги бог све ћутуре опрости што се накупило за толи-

ке године. е нема бато на небо Помиловање већ које изгрешијо има да у. Пако плаћа цекови. спроћу такви грешници ја сам ти Боже ка Јагњешце јер то што свакб јутро валцификујем млеко. код мен је бар пола воде а Вода није отровна а мијат меанџи]а меће разне шпеције у пиће и ко зна да се нисам од ону његову ракију разболијо. оће богаки да буде од ту ракију јербо Је н марко дуванџија рдболово. сад сам видијо да људи тргују и С веру и цркбу па мисле да бог само на њиг гледа и Само о њи води рачун па кад ти буде тврдо они Га изведе ко кебу иза појаса. јок, нема ништа од Тај посо сбога се несме тера трговина. зато ја и утеко нећу.да се снебо замеравам ко) га зна може истина бог да гледа на неки пенџер па кад види ову булумен• ту што су сад испали кристијани има само да викне сиктер и да пусти неку ватру јал воду. зато сам се решијо да до ускрс дајем само чисто млеко — то ће да бидне мој пос и то ће бог да ведне па ће ми опрости оно двесто триста Греха што направи за ове Две године. лепо вели на• род није Важно оно што иде у уста већ оно што из Уста излази. зато нећу више да се свађам са ове београдске врајле и госпоје и оћу да спустим цену на седам банки. оћу бра^е и ја да учиним неко добро дело и стекнем души Севсш па да ме не Гризе совест и да се не гурам сони грашница по цркву. а кад прође ускрс Онда ћу да распалим Па ћу се за час извадим. ваш равајло.

—> )а бих волео да живим толико само док не отплатим дугоее! — То знам да би желео да живиш вечно. Охрабрио се

Ламшан, &

— ПогледаЈ, ватра се угасилаТ — Тата ће већ да заложи пећ опет када с« ватра распали. V

Пружила му се прилика

— Не, само то не! Зар та будала уобрамава да Је нашао противника, коЈи ће се дати тако хладнохрвно победити! V

Сећа га

— Извини, М*ко, Ја миришем иа вино._ — Ама, молим те само говори и даље!_