Policija

___ [0

"почели одговарати из пушака. И борба је од тога времена "трајала скоро до 2 сата по подне, кад је цела кућа била у пламену, у којој су напослетку и они изгорели пошто су, што је највероватније, над собом извршили самоубиства. У овој незапамћеној борби учествовало је око 1000 полицајаца, 100 војника њихове гарде, једна машинска пушка, један одред пољске артилерије с три топа, који није улазио у борбу, један одред амбулантски и један велики одред ватрогасаца — и све то под непосредном командом министра унут. дела, који је на месту догађаја остао 2—3 часа и издавао потребне наредбе.

ћ РУУ

2

Похапшене убице лондонских полицајаца Осеј Федороф — Јаков Петерс — Шурка Дубов

У борби рањено је 19 лица, међу којима је било 5 официра и 7 посматралаца. Неки су тешко рањени.

Што ову крваву и јединствену драму чини сада још ми„стериознијом то је факт, да се идентичност изгорелих лица није могла да утврди, те се верује да Петар молер није ни био у кући, већ неко други. Доцније извршено разбојништво и убиство над неким Јеврејином, на чијим је образима изрезано слово „9“, унета је још већа забуна у саму ствар.

Овај догађај изазвао је најразноврсније коментаре у крутовима свих европских полиција, који сада подвргавају критици начин извршења и умесност употребе толике полицијске снаге противу двојице разбојника.