Policija

- На

у спужби јавне безбедности

У напорној и разноврсној нашој служби, где се од стране“ публике, па и надлежних чинилаца, до најмањих ситница мери свака погрешка свакога нашег колеге, ма је он и не учинио намерно — право је, да бар ми, један другоме одамо заслужено признање за свако са успехом извршено дело, нарочито, ако је оно од вредности по струку и опште ин 05

Октобра месеца 1909 године извршено је, близу "Марковца, дрско разбојништво, које је због свога убитачног дејства на несигурност трговине у земљи. "и на углед земље на страни највише одјекнуло од свих учињених кривичних дела у · последње доба. Неуморним трудом и савесним радом. начелника среза лепеничког г. Михајла Илића, чију Михајло Илић слику овде доносимо, уз начелник среза лепеничког припомоћ потчињених му млађих колега, похватани су конци овоме замршеном и грозном злочину, и он је учинио да се кривица истрагом потпуно утврди и да за учињено дело кривци добију за"служену казну.

Овај његов. постигнути велики успех увидео је и г. мини· стар унутрашњих дела и предложио га је, да се одликује златном медаљом за трађанске заслуге.

" Ми пак с наше стране можемо само још одати и овом приликом признање таквоме заслужном одликовању и пожелети, да се оно чешће појављује и код наших осталих колега.

.

Наоружање полиције за време спужбе

— у Београду и у другим престоницама великих држава —

Биће од интереса да изнесемо податке о начину и врсти наоружања појединих светских полиција при вршењу службе,