Policija

= 221 —

цијске власти, Само у случају преке потребе, „која одлагање не трпи“, може им месна општинска власт одобрити, на своју одговорност, да оду у оближње општине, али и ово само у случајевима кад у месту нема државне полицијске власти.

Из овога и 5 320 6. казн, зак. несумњиво излази, да се оваква лица не могу исељавати у оближња места, а још мање путовати у иностранство, ма и на најкраће време, без одо: брења државне полицијске власти.

За противно поступање прописана је казна у тач.6, 5327. казн. зак.

На случај да се оваква лица преселе у које оближње место, са потребним одобрењем власти, мора се дотичној општинској власти наредити ди их подвргне издржању досуђеног им полицијског надзора.

Св. Бр, 618.

М1.

Субу општине осломејске:

Према чл. 26. закона о додацима на скупоћу државних службеника грађанског реда, пензинера и пензионерка, од 28 фебруара 1922 г. (Сл. Новине, Бр. 54), пензионери који имају 1000 или више динара месечног прихода, било од сопственог“ имања, било од личног рада, немоју право на дедатак на: скупоћу (лични, породични и на стан).

Св. Бр. 240.

У М:,

„Александру "ворђезићу, писару среза г. полошког: |

Према ТБр. 43 (Напомена 3) и чл. 62 т, 5 најновијег _ таксеиог правилника, за оверавање преписаних акта, докумената и т. п. наплаћује се такеа према броју табака у оригиналу, „без обзира колико табаха препис износи“.

УП

Суду општине полошке (срез дежевски):

Према објашњењу Ген, Дирек гије Посредних Пореза од. 4-1-1924 Бр. 5934 (које доносимо мећу расписима у овеме броју), пријавна такса из ТБр. 100 на чезе и кола на федере“ („штајерваген“) не наплаћује се се после ступања на снагу новог закона о тапсама,

Св. Бр. 472.