Policija

20) --

имају по извршној судској пресуди, онда им је такве општински суд требао издати тим пре, што на наслеђеном имању већ постоје две зграде, које су подигнуте за време трајања грађе винског закона за град Београд. С тога је Државне Савет на основу чл, 170 закона о општинама решио: да се жалба одбаци као неумесна“.

један случај ив чл. 148, зак. о ошитинама. Председник Општине Н извршном пресудом првостепеног

суда кажњен је на основу 5 112. у вези са 5 132. ЧИНА

закона једним месецем затвора.

Начелник Срески, као надзорна власт, сматрај јући по изречном законском тексту да ова казна сама по себи повлачи и губитак звања председника, захтевао је на основу чл. 148. закона о општинама од општинског одбора, да председника равреши од дужности, Пошто општински одбор није усвојио захтев начелника среског, пео предмет је упућен Државном Савету на решење.

Државни Савет у свом У одељењу нашао је: „да у овом случају не постоје услови из чл. 148, зак. о општинама потребни за разрешење, јер општииски председник пресудом првостепеног суда није био осуђен и на губитак грађанске части, која собом повлачи лишење звања председничког С тога је решио да се предлог о разрешењу не усвоји.

Решење Државног Савета од 21. фебруара 1924, године Бр. 2227.

РАСПИСИ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ДЕЛА_

О такси на чезе и кола на федере („штајерваген“). "(Од 28.1.-1924 г. УБр. 3987).

„Генералној Дирекцији Посредних Пореза је дошло до знања да поједине полицијске власти наплаћују још и сада пријавну таксу из Т.Бр. 100 таксене тарифе на чезе и кола на федере (штајерваген) и ако од 15. новембра 1923. године, по прописима Т.Бр. [00 таксене тарифе закона о изменама и допунама у законима о таксама и пристојбама од 25. октобра 1923 године, ова врста подвовних средстава не подлежи плаћању пријавне и годишње таксе из Т.Бр. 100 таксене тарифе.

х