Policija

рено признали да лице под именом Мартин Крмпотић није Мартин Крмпотић већ Павле Н. Прпић и да су они у истину извршили разбојништво у Иванкову. _

После овог признања истог дана око подне Балатинац и Миловић узели су оковане Дрезгића и Прпића а с њима е њиховог јатака Рупчића те су их ови одвели камари сламе, где су била два њихова карабина, које су нашли и узели. Ту код ове камаре разбојник Павле Н. Прпић признао је, да они имају читаву разбојничку дружину, чије је шеф Никола Дрезгић, који их све снабдева војничким оделом и оружјем.

Од камаре су опет отишли у Иванково, где су код Ауслендера стигли око 15 часова. Н. Дрезгић и П. Н. Прпић одмах су испричази и на лицу места све објаснили, како су и на који начин извршили разбојништво. Сада су од стране укућана познати и сами разбојници, а Ауслендеров син познао јеу донесеним ципелама своје шими ципеле и одмах је питао, да ли се у кући где су нађене ове ципеле, не налази и неко његово одело кога је било нестало када и ципела, на што је Балатинац одговорио, да има и одела али да на њих није обраћао пажње.

Овом приликом су у Иванкову Никола Дрезгић и Павле Н Прпић признали, да им је наредник из винковачког батаљона по имену Теповац продао један шињел и један аутоматски револвер аустријски за 350 дин. а поднаредник Тот два карабина аустријска, двоје чакшире, две блузе и једну шајкачу за 300 динара.

Из Иванкова су Балатинац и Миловић разбојнике и Мила Рупчића потерали у Винковце. С њима је пошао и Ауслендеров син, да потражи и позна своје одело.

У Винковце стигну између 18 и 19 часова.

Похватани су одмах јуче пуштени: Мато Крмпотић и Марко Дрезгић. Затим је у команди места извршено суочење између разбојника и именоване двојице подофицира о продаји = куповини војничких ствари. Подофицири су притворени у батаљону, у

Потом је поново извршен претрес заједничког стана: Николе Дрезгића, Марка Дрезгића и Мата Крмпотића, којом је приликом Ауслендеров син нашао и познао један пар свога одела црнога као и један пар малога (детињег) пепита одела. такође из њихове куће.