Policija

— 281! —

Госпођа Пфафа која се већ налазила у Жупањи. позвана је одмах. Угледавши две златне гривне, она их је одмах познала и изјавила да су то оне њене гравне, које су јој разбојници одузели 27-1Х 1923 год. при разбојништву извршеном над њом и мужем јој.

После овога успеха Дроњак, Балатинац и Миловић навале са истрагом у правцу откривања криваца за разбојништво извршено у Томпојевцима.

Ни ово њихово настојање није остало без резултата.

Истога дана (31-ХИ-1923. год) у вече разбојник Павле Н. Прпић призна да су они извршили и ово разбојништво. Ту изјаву Прпићеву потврдио је и Никола Дрезгић, али ни један ни други нису дали ни један детаљ о начину извршења овог злочина.

Са овим резултатима истраге наредници Дроњак и Балатинац и каплар Миловић врате разбојнике из Жупање у Винковце,

На основу изјаве Прпићеве и Дрезгићеве, којом су признапи своје учешће и у томпојевачком разбојништву, наредници Дроњак и Балатинац и каплар Миловић узму сутра дан 1-|1924. год. са собом ову двојицу разбојника као и Мата Крмпотића и поведу их преко Ђелетовца у правцу Томпојеваца, да им покажу тачан пут којим су 10-Х1-1923. год. ишли и како су тада од Винковаца дошли до Томпојеваца, где су над Пиркмајером извршили разбојништво.

Разбојници су објашњавали, ла су из Винковаца пошли возом који их је довео до железничке станице Ђелетовце, где су сишли у 18 часова. Са собом су возом носили и своју корпу са оружјем и униформама. Са станице су отишли у у оближњу шуму, ту се пресвукли у униформе и наоружали а потом, пошто су корпу оставили. у шуми, упутили се преко поља и шуме право у Томпојевце где су стигли око 197/, час.

; Идући тим истим путем и правцем жандарми су са разбојницима стигли у подне (1-1-1924.) у Томпојевце, где их је чекао судија Кунер из Вуковара, да по тражењу команданта жандармеријског батаљона из Осијека он лично руководи истрагом. -

И Дрезгић и Прпић признали су, да су при извршењу напада на Пиркмајера били ту, али да ни један ни други нису