Policija

= 285 —

7. Николу П. Прпића из Карлобага у Приморју;

8. Мата Крмпотића из Карлобага у Приморју;

9. Николу А. Плијина и из _Бучја, општине Брачевци, котара Ђаково.

Од ових девет разбојника из дружине Чаругине прву осморцу ухватили су жендарми вуковарске чете, те ће услед тога одређена уцена за ове разбојнике припасти жандармима ове чете.

Деветог разбојника Николу Мијића, много раније ухватили су жандарми из осијечке области, којима ће за то и припасти одговарајућа награда, о чему ће, по споргзуму са командантом осијечког батаљона, особен предлог поднети велики жупан осијечке области.

Заслужним жандармима вуксварске чете имају се као раније одређене уцене поделити следеће суме и то:

А. Према телеграфском наређењу Господина Министра Унутрашњих Дела Ј. Б. Бр. 609 од 1!. прошлог месеца уцена главе самога Чаруге у 30000 (тридесет хиљада динара).

Б. Према истом наређењу Господива Министра за ухваћених других седам чланова Чаругине разбојничке дружине — рачунајући на име уцене за сваку главу по 5000 — укупно: 35.000 динара. ;

В. Према акту вуковарског властелинства бр 124, од 251-1924, год. којим ово властелинство као своју награду за хватање зликоваца који су извршили разбојништво са убиством над властелинским надшумарем Пиркмајером полаже суму од 10000 динара.

Свега дакле за поделу 75.000 динара.

Рад жандармерије при хватању ове злогласне и веште разбојничке банде пружа још један доказ више, какве лепе резултате може она постићи када се у раду не спречава, већ јој се остави иницијатива и слобедна делатност у границама закона, наређења и УУ ета претпостављених и службених. власти. у ХЖА. Л.