Policija

— 705 —

Мол — средиште среза. Ре- | уредбе о подели земље н: облашењем Мин, Унутр. Посл. од|сти, да се седиште среза сен24. јула 1924. г., Бр. 16891., од- |ћанског премести привремено лучено је, с обзиром на чл. 6. |из града Сенте у Мол.

Податак 17. и 18. бр. „Полиције“.

ПРАВИЛНИК

за извршење вакона о држању и ношењу оружја.“

Чл. 1.

С погледом на стање јавне безбедности, г у смислу чл. 1. Закона о држању и ношењу оружја, нико не може држати ватрено оружје без одобрења Обласног Великог Жупана, односно Управника Града Београда,

Службеници, државни или самоуправни, који по својој служби или позиву имају право или им је дужност оружје држати и носити, морају имати легитимацију свога надлежног старешине, са назнаком о праву држања или ношења оружја.

Ако је легитимацију издала самоуправна власт, иста мора бити оверена од предпостављене државне власти.

чл 2

Одобрење за држање ватреног оружја (оружни лист) даваће се по образложеним мишљењима општинских и управних власти само оним лицима, која покажу основаност и потребу за оружјем, а својом личношћу дају јемства да оружје неће злоупотребити.

Чл. 3.

Набавка оружја врши се уз претходно „одобрење ва набавку оружја“.

Лице које не поседује оружје, а жели га набавити, дужно је да се за ово обрати писменом молбом надлежном Великом Жупану (Управнику Града Београда) који ће му онда према прикупљеним мишљењима издати у дупликату „одобрење за _ набавку оружја“, у коме ће бити наведено оно оружје, за које

се одобрење издаје,

Ако се тиче набавне оружја у домаћим фабрикама или код домаћих трговаца или код приватног лица, које има за

" Објављен у. Бр. 185—Х! Службених Новина, од 14 августа 1924 г. „Полиција“ 5