Policija

= 706 —

дотично оружје оружни лист, онда се један примерак овога одобрења предаје продавцу означеног оружја, који је дужан да на кругом примерку својеручним потписом потврди систем, калибар и фабрички број продатог оружја, па овај други примерак враћа купшу, који га онда доставља оној власти, која га је и издала И добије од исте у замену прописани ору: жни лист.

оваа Продавац оружја (домаћа фабрика, овлашћени трговац, или приватно лице) чува код себе задржатн примерак одобрења купчевог и тиме правда отуђивање односног оружја, при надзору који врше надлежне власти.

Чу 4.

Овлаштени продавац или приватна лица, која желе у „одобрењу за набавку“ означено оружје набавити у иноземству, обратиће се молбом Министву Војске и Морнарице, (Артиљериско Техничко Оделење) прилажући истој у дупликату издано одобрење Великог Жупана, односно Управника Града Београда. Ако Министарство Војно одобри овај увоз означеног оружја из иноземства, изгаће молиоцу у замену једно од своје стране издато одобрење и вратити један примерак одобрења Великог Жупана (Управника Града Београда).

Одебрење Министарства Војног шаље купац тада оној царинарници, преко које означено оружје увози, а одобрење издато од Великог Жупана враћа овоме у замену за оружни лист, ако је приватно лице, а задржава га за себе ради прав дања инвентара, ако је овлашћени трговац.

чл 5.

Овлашћени пеолавац оружја и муниције, дужан је ду свако доба држи потпуно исправан инвентар оружја, барута и мунициј; а у форми књиге како то предвиђа чл. [0. Закона о држању и ношењу ор рузија. Иста књига мора бити по странама обележена и од месне полицијске или управне државне власти прошивена и потврђена.

У инвентар ће се појединачно уносити све оружје, а укупно и посебице барут и муниција, по врстама,

Сваки унос оружја, барута или муниције у инвентар, а бити оправлан властима добијеним „одобрењем за набавку“, сваки издатак односно излатак из инвентара купчевим ле брењем за набавку“.

Чл. 6.

При промени оружја исти је поступак као и при првобитној набавци,