Policija

— 707 ~

Ил Е

Лице које жели своје оружје отуђити (поклонити Или продати) може то учинити само ономе дицу које кспуњава услове чл. 3, овога Правилника, задржавајући себи један прамерак купчевог одобрења.

ЧЕ а.

Док буде у важности чл. 1. Правилника, пријави предвиЂеној у чл. 2. Закона нема места, будући је по чл !. Правилника и за држање ватреног оружја потребно одобрење.

Ча. 9.

Ко се огреши о чл. 1. Закона и о чл. 1. овог Правилника жавниће се по чл, 1!. а не по чл. 3, Закона.

Чт 10.

- С обзвром, а у смислу чл. 8. Уредбе о подели земље на чОбласти, одобрења како за држање, тако и за ношење оружја, дају Обласни Велики Жупани, односно Управник Града Београда.

Чл,

Издавање оружних листова дискреционо је право Управне власти, али ако она из ма којих оправданих разлога, било ашто је молилац осуђиван или је под истрагом 83 дело против безб-доости лица или имања, дило што је кажњаван по закону 9 држању и ношењу орушија, било што је непоуздан или што би сружје могао злоупогребити због склоности пијанству, раздражљивости и т. д. одбије издавање оружног листа. онда ће ша захтев колиоца истоме издати о томе образложено решење.

2

Сходно чл 6, Закона, војничким оружјем сматра се све гсно ручно оружје, којим је наша војска наоружана По смислу чистог законског прописа, као војничко има се сматрати и све друго оружје са ефектом равним или бољим од војничког оружја. Као војничко оружје сматрају се и све врсте бомби.

Према томе у невојничко оружје, за које се могу издавати оружни листови, спазају: све врсте ловачких пушака са једном две или три цеви, ловачки карабини, кремењаче и каписларе које се набијају, као и флобертице изнад 6 мил»метара.

Од револвера и аутоматских пиштоља сматрају се невојничким оружјем све врсте истих од калибри 7 милиметара жш са овим закључно. с