Policija

= На

РАСПИСИ МИНИСТРА УНУТРАШЊИХ ДЕЛА

==

О иввршењу пресуда берванских судова

Министарство Трговине и Индустрије актом Бр. 4269. од 4. августа 1924. године, доставило је овом Министарству следеће:

„Овом Министарству достављено је, да полицијске власти појединих подручја наше Краљевине извршним органима иза-_ браних берзанских судова у вемљи а при извршењу њихових пресуда, не указују потребну помоћ која је предвиђена берзанским статутима и ако су те пресуде у смислу чл. 7. закона о јавним берзама од 8. новембра 1886. године, проширеног на цело подручје наше Краљевине законом од 30, марта 1922, године, Бр. 105. Службених Новина, — извршне и против њих нена места жалби.

Како је Касациони Суд на једној од својих општих седница, донео коначну одлуку Бр. 2197 од 11.-11-1924. године, која је за све судове у вемљи и све извршне полицијске власти потпуно обавезна, да сви државни судови у земљи а према томе и све извршне полицијске власти, морају извршивати донесене одлуке берзанских судова у Краљевини, бев обзира да ли су те одлуке донесене на основу једног или другог законодавства, која се у нашој земљи примењују, то ово Министарство моли Министарство Унутрашњих Дела, да нареји свима полицијским властима наше Краљевине, да извршиоцу избраних берзанских судова при извршењу пресуда тих судова стављају на расположење свога органа а и саме му буду увек на руци нарочито у случају где би се ко извршењу противио“.

Достављајући предње Министарство Вам препоручује, да са овим упознате све подручне органе ради знања и управљања. Полицијске и општинске власти нису надлежне ва давање одобрења ва приређивање лутријских игара (од 14 -УШ-1924. г. УБр. 31977)

Министарство Пољопривреде и Вода актом Бр. 35032 од 6. августа 1924. године, доставља следеће:

„Према извештајима које сам добио од појединих установа из унутрашњости и извештају Државне Класне Лутрије