Policija

== 668 =

Могао сам, пре извесног времена, установити да је једно лице, које је тврдило да је ишло једним путем, у ствари следовало други, јер његове ципеле имале су прашину од крађених цигала.

Ја не могу овде развити технику, коју би требало у овим случајевима применити. Хтео сам само да укажем онима, које ова питања интересују, један предмет доста нов, кога. сматрам плодним, из криминалне анкете помоћу научних метода,

(Превео с француског В. М.) Едмонд Локар,

Доктор медицине и дипломирани правник Директор полицијског лабораторијума у Лиону.

СА МЕЂУНАРОДНОГ ПОЛИЦИЈСКОГ КОНГРЕСА. У ЊУ-ЈОРКУ.

(Свршетак.)

Да је се комгрес завршио са програмом који је изведен у Њу-Јорку, и са оном што смо виделиу њиховој полицијској префектури, сваки би од нас понео најлепше успомене и адмирације, за све оно што су нам колеге са оне стране Океана припремиле. Они су међутим желели да се ми не враћамо само задовољни већ и ентузијазирани са оним што смо код. њих видели с тога су овај програм продужили право по американски, још за десет дана по разним многољудним центрима простране Америке.

Са једним специјалним возом, одличном конфором и организацијом до савршенства, Њу -Јоршке колеге су нас одвезле у вароши Буфало, лепу канадску варош Торонао, у Чикаго, Пицбург, Вашингтон њихову престоницу, у Балтиморе, Филаделфију и у најраскошније приморско американско купатило Америкен-Сити.

У свакој таквој вароши, где смо увек стигли изјутра после ноћног путовања, били смо дочекани са великом помпом од скоро свих представника вароши, поред полиције, и били