Policija

са ПАЗ тј

-тину од вазелина, и онда извршити упоређење између добивених слика на исти начин, као што је већ напред "=зложево зи за гравуру.

Да би се идентификовао калуп, који је послужио за израду новчанице, треба га фотографисати са увеличањем од четиви диаметра најмање, затим ће се извршити упоређење између добивене слике калупа и увеличане слике инкриминисане новчанице. -

Наше нове новчанице од 100 и 1000 динара раде се у Паризу помоћу типографије и то у четири изукрштане боје. ЧНаше новчанице и француске од 100 франака раде се на исто хартији и техничка израда готово је иста.

Владета Милићевић, 1 Секретар Министарства Унутрашњих Дела.

ХОХШТАПЛЕРИ))

Реч хохштаплер не само да није непозната нашем друштву, но је, напротив, врло раширена и позната и у нашим највабаченијим паланкама. Ту реч данас чујемо готово на сваком кораку у сваком разговору, и она се примењује и на оне који то још нису, али би с временом могли бити. јер има јЕдвих који то, свесно или несвесно, јесу, и других који то нису, и знају да нису, али се извесним својим поступцима праве да јесу. Као и у страном свету, и код нас — код нас још више но у страном свету, јер је наша средина једноставнија, мање културна и зато склонија подражавањима — има много младих људи и девојака који просто уживају кад ко каже за њих да су хохштаплери и који својим ситним, често наивним поступцима хоће да скрећу пажњу своје околине на себе као на израђене хохштаплере.

Међутим, хохштаплер, прави израђени, рафинирани хохштаплер није данас тако једноставан тип. По Вулфеновим ре-

у Ри. Епећ Мшјеп; Раоогвја ћоћзарјета. Ргеусо 1 ргедооуог парап Рт. Мико Киз МКојајеу, Зуезка 10—11 Врнојеке „Огибе/о“. Веогтад 1915, Рази тека ишса Бгој 36. Кашисот. Запа 103. Сепа 15 Фата.