Policija

= 161 ==

ХХМ Удружењу општинских чиновника Котара — Стара Пазова:

У другом ставу тач, 15 чл. б. зак. о таксама који од 15Х1-1923. г. важи за целу Краљерину, прописано је ово:

„Ослобођења лична и предметна по досадашњим пристојбинским законима и другим законима ступањем на снагу прописа овог члана могу даље важити само у онолико у колико то министар финансија одобри“.

Према овоме, ако је надлежно министарство (за тај задружни закон) од ступања на снагу ових таксених прописа, тражило и добило решење Министра Финансија о продужењу важности овог ослобођења у задружном закону, онда се неће плаћати такса за жупске извјеснице. Није ли то учињено, такса се мора платити.

Св. Бр. 5.

ХХУ | "Суду општине — Дуга Пољана:

1. Чисто општинске новчане књиге тврди надзорна полицијска власт, и државне вовчане књиге (пореске дневнике и распореде) тврди надлежна финансијска управа.

2. По чл. 2. закона о наградама за лекарске послове, од 25. новембра 1921. г., лекарима припада: а) за секције свежих лешева 50 динара; 6) за секције ексхумираних и дављеничких лешева 100 динара, и в) за лекарско уверење у стану оболелог 20 а у стану лекаревом 10 дин. Поред авих награда

лекари имају право — ако путују ван места свога становања — и накнаду путних трошкова по постојећим прописима о томе. /

3. Ако по тамошњим муслиманским обичајима млада жена не мора тражити одобрење за венчање у другој парохији, онда се ни такса из ТБр. 324. под ђ. неће наплаћивати.

Св. Бр. 2625.

ХХМЕ.

Председнику општине — Власина. Одредба тачке 4. чл. 49. Закона о Устројству Војске и Морнарице потпуно је јасна у погледу њене примене, Ако Војни Окрузи друкчије поступају, значи да у рату погинули задругари законски не припадају дотичној задрузи. „Полиција“ ' / 5