Policija

=- 1060 —

М Вукашину Б. Миљковићу, деловођи општине глобдерске:

По 5 529. грађан. зак. женска деца умрлог задругара кад овај не остави по себи мушке деце — имају право наслеђа на део задружног имања свога оца, али заостали задругари имају право да им део у нНепокретностима исплате новцем по процени вештака.

У овом смислу гласи и нач. одлука опште седнице Касационог Суда од 28-1-1926 год., Бр. 228. (Полиција за 1926 год., Бр. 5—6).

Ми ГПоглавару среза бољанићског:

Чланови обласних скупштина не уживају имунитет а оверавање — верифицирање њихова пуномоћства врше управни судови на основу записника и изборних аката, које им достављају главни бирачки одбори у смислу чл. 47. зак. о обласној и среској самоуправи. Пуномоћста примљена од главног бирачког одбора чланови обласне скупштине предају привременом педседнику на првом састанку обласне скупштине, а привремени секретари на основу њих и списка ове_рених чланова примљеног од управног суда састављају списак свију присутних посланика (чл. 2. уредбе о пословном реду у обласној скупштини).

УШ Поглавару среза властиналког:

По тражељу Министра Правде од 4-11-1919 године Бр. 1845, Касац. Суд актом од 6-11-1919 год. Бр. 188, дао је ово објашњење:

„Поводом представке начелства окр. рашког да му се даде објашњење како ће се утврдити постојање кривичног дела убиства у оним случајевим где се леш убијеног није могао пронаћи или је леш тако пропао да се лекарски прегледом и секцијом ништа не може констатовати, актом Министарства Правде од 4 овога месеца Бр. 1845 тражи се одлука Касац. Суда о томе.

Услед тога Касац. Суд обраћа пажњу, да је случајева, где се леш убијеног није могао пронаћи ради секције и стручнога